Registratie dochter na 44 jaar in gemeente Hilversum

Array

De gemeente Hilversum heeft woensdag 10 april de vierenveertig jaar geleden levenloos geboren tweelinghelft Daniëlle van Heukelom in de Basisregistratie Personen geregistreerd. Het officieel laten vastleggen van hun kindje was een wens van Paul van Heukelom, die terminaal ziek was, zijn vrouw Gonnie van Heukelom en de alleengeboren tweeling Jolanda. De familie is burgemeester Broertjes en Nicolien van den Bedum, teammanager publiekszaken van de gemeente Hilversum dankbaar.


Ouders die dat wensen, kunnen sinds 3 februari 2019 hun levenloos geboren kind registreren in de Basisregistratie Personen (BRP). Helaas belandde de terminaal zieke Paul eind maart in het TerGooi ziekenhuis in Blaricum.


‘We gaan het doen’

De familie nam schriftelijk contact op met de burgemeester van Hilversum om te vragen of de registratie op één of andere manier mogelijk was. Snel werd er telefonisch contact opgenomen met de familie: ‘We gaan het doen.’ Woensdag 10 april is aan het ziekenhuisbed met het gehele gezin de dochter en zus Daniëlle officieel geregistreerd. Zes dagen erna overleed Paul van Heukelom in het ziekenhuis ten gevolge van hartfalen.


‘Op de rouwkaart maakten we het overlijden van mijn vader bekend aan familie, vrienden en kennissen, maar had ik officieel een tweelingzus.’


Moeder Gonnie: ‘Het kindje werd bij de geboorte meteen weggehaald bij me

Gonnie van Heukelom: ‘Ik was aan het bevallen en opeens stonden er allemaal artsen rond mijn bed. Het kindje werd bij de geboorte meteen weggehaald bij me. Ik had geen idee wat er aan de hand was. Mijn man moest bij me blijven, want er kwam nog een tweede aan. We hebben nooit geweten wat er nu mis was. Niets vertelden ze ons, ook niet of het een jongetje of meisje was. Jolanda, mijn dochter, werd wel gezond geboren. Daar moesten we blij mee zijn. Zo ging dat in die tijd. Ook al is het al 44 jaar geleden, het komt altijd weer boven.’


Alleengeboren tweeling Jolanda: ‘Het was heel erg bijzonder’

Jolanda van Heukelom, alleengeboren tweeling: ‘Ik ben burgemeester Broertjes, evenals de teammanager Nicolien van den Bedum zeer dankbaar. In het ziekenhuis heeft Nicolien de officiële plichtplegingen met handtekeningen van mijn ouders op een waardige en mooie manier gedaan. Het was heel erg bijzonder. Zeker toen mijn vader, die al die jaren nooit zoveel erover praatte, vroeg wat hij er nu mee kon. Mocht het bijvoorbeeld nu op zijn grafsteen? Op de rouwkaart maakten we het overlijden van mijn vader bekend aan familie, vrienden en kennissen, maar had ik officieel een tweelingzus.’


Inmiddels is het een half jaar geleden dat Paul van Heukelom is overleden, maar door de registratie is het gezin compleet en blijft deze nu voor altijd in het gemeenteregister staan. Een gezin met een vader, moeder, een zoon en twee dochters.

Auteur: Jolanda van Heukelom

 
Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen