Publiekslezing over prostaatkanker

Array

Nieuwste ontwikkelingen qua onderzoek en behandeling

November staat in het teken van prostaatkanker. Daarom organiseert het Antoni van Leeuwenhoek op woensdag 13 november een publiekslezing over prostaatkanker. Iedereen die interesse heeft, is van harte welkom. Het programma begint om 19.00 uur en eindigt om 21.00 uur. De toegang is gratis.

Meest voorkomend vorm bij mannen

Prostaatkanker is de meest voorkomende vorm van kanker bij mannen in Nederland. Jaarlijks krijgen ongeveer 12.600 mannen prostaatkanker. Tijdens deze publiekslezing praten de medisch specialisten van het AVL Prostaatkankercentrum u bij over de laatste stand van zaken op het gebied van onderzoek en behandeling. Dankzij de nieuwste technieken kan er bijvoorbeeld steeds nauwkeuriger geopereerd en korter bestraald worden. Hoe ziet een prostaatkankeroperatie anno 2020 met de robot eruit? Wat is stereotactische radiotherapie? En wanneer speelt erfelijkheid een rol? Een van onze patiënten vertelt over zijn ervaringen met prostaatkanker. Het belooft een boeiende en inspirerende avond te worden waarbij u niet alleen zult luisteren maar uiteraard ook uw vragen kunt stellen.

Voor meer informatie over het programma en inschrijving zie onze website:
https://www.avl.nl/agenda/2019/publiekslezing-prostaatkanker/

Bron: Antoni van Leeuwenhoek

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen