Leefstijl op Recept

Het recept van huisarts Jacqui van Kemenade ligt voor u klaar!

Eindelijk het is zover. Het boek ‘Leefstijl op Recept’ is klaar en ligt in de winkel.

Met op de kaft de aanbeveling door William Cortvriendt Medicus en auteur van onder meer “Hoe word ik 100”  en “Lichter” Jacqui van Kemenade heeft op basis van honderden wetenschappelijke publicaties gesteund door haar eigen ervaring als huisarts een perfect boek geschreven.Leefstijl op recept is een prettig leesbaar boek dat een gezonde leefstijl zonder overgewicht en diabetes voor iedereen bereikbaar maakt.

De inleiding van het boek is geschreven door Internist Yvo Sijpkens

Leefstijladviezen

De leefstijladviezen zijn in eerste instantie opgeschreven voor (potentiële) patiënten. Het biedt hen nieuwe informatie die ertoe doet om de inhoud goed te begrijpen en in eigen tempo keuzes te maken. In feite is het boek ook geschikt voor de brede groep zorgverleners die leefstijl als interventie op kwalitatief hoog niveau willen aanbieden. Zij zullen meteen geprikkeld worden om zelf ervaring op te doen met de geboden adviezen. Publieke en politieke organisaties vinden een basis voor beleid dat bijdraagt aan een gezonde samenleving.

Lees hier de rest van de inleiding

Mijn persoonlijke commentaar:

Leefstijl was mijn medicijn waarmee ik ernstige diabetes type 2 en morbide obesitas heb doorbroken. In het boek van Jacqui van Kemenade vind je het recept. 

Bron: Stichting Je Leefstijl Als Medicijn