Patiënt Bernhoven krijgt toegang tot medisch dossier met PGO ‘Natuurlijk Samen’

0
2197

Met de officiële start van de Persoonlijke Gezondheidsomgeving ‘Natuurlijk Samen’ op maandag 11 november om 16.00 uur krijgen alle patiënten van Bernhoven in de regio Oss-Uden-Meierijstad toegang tot hun medisch dossier. Zij kunnen vanaf die datum een account aan laten maken in de @Lounge in de hal van Bernhoven. Een uniek regio platform dat is ontwikkeld in samenwerking met de huisartsen.

‘Natuurlijk Samen’ is een digitaal platform waarmee de patiënt stapsgewijs toegang krijgt tot de eigen gezondheidsgegevens zoals het medisch dossier, medicatie en behandelingen. Na het aan laten maken van een persoonlijk account, zijn deze gegevens in te zien op PC, laptop, mobiele telefoon of tablet. Met ‘Natuurlijk Samen’ is de patiënt in staat medische gegevens te verzamelen, beheren en delen met andere behandelaars. Ook het maken van afspraken wordt mogelijk vanaf begin 2020. Met deze en toekomstige functies krijgt de patiënt meer regie over de eigen gezondheid.

Trots

Medisch leider Annemiek Coremans is erg enthousiast over ‘Natuurlijk Samen’. ‘Achter de schermen is de afgelopen maanden hard gewerkt om dit platform zo goed mogelijk op de wensen van de patiënten van Bernhoven aan te laten sluiten’, vertelt ze. ‘We zijn heel trots op het resultaat. We hopen dat patiënten snel een account op het platform aan laten maken zodat zij gaan ontdekken wat de PGO voor hen kan betekenen!’ 

PGO-Account

Patiënten die een account aan willen laten maken, kunnen daarvoor terecht in de @Lounge in de hal van Bernhoven. Daar staan speciaal opgeleide medewerkers klaar om te helpen een account aan te maken en de patiënt wegwijs te maken op het platform. Het inloggen op de PGO ‘Natuurlijk Samen’ voldoet uiteraard aan de strengste veiligheidseisen. Patiënten die tussen 11 november en 11 december een account aan laten maken, maken bovendien kans op het winnen van een iPad.

Meer informatie?

Voor meer informatie over de PGO ‘Natuurlijk Samen’ kunnen patiënten van Bernhoven contact opnemen met de medewerkers van het Begeleidingscentrum PGO in de hal (de ‘@Lounge’) van Bernhoven. Zij verzorgen een digitale rondleiding door PGO ‘Natuurlijk Samen’ en helpen graag bij het aanmaken van een persoonlijke account. Het Begeleidingscentrum PGO is op werkdagen ook telefonisch bereikbaar op tel.nr. 0413 – 402 847 (van 08.30 – 16.00 uur) en via pgo@bernhoven.nl.

Samenwerking met de huisartsen

De PGO ‘Natuurlijk Samen’ is een initiatief van Bernhoven en de huisartsen verenigd in Synchroon, in de regio Oss-Uden-Meierijstad. Door te kiezen voor één regionaal PGO beschikt een inwoner uit deze regio met ‘Natuurlijk Samen’ over gezondheidsdata van huisarts en Bernhoven.

Bron: Bernhoven