“Als verkeersslachtoffer ben je ook slachtoffer”

Array

Slachtofferhulp Nederland wil meer verkeersslachtoffers helpen. Uit onderzoek blijkt dat nog niet alle verkeersslachtoffers weten dat zij op de hulp van Slachtofferhulp Nederland kunnen rekenen. Mensen bagatelliseren een verkeersongeval vaak; ‘Het is niet zo erg’, ‘Het had een ander ook kunnen overkomen’. Juist door dit soort gedachten zoeken slachtoffers geen hulp en komt de klap soms pas weken of maanden later. Daarom lanceert de stichting deze week de campagne ‘Als verkeersslachtoffer ben je ook slachtoffer’. In de campagnevideo doen echte verkeersslachtoffers daarom hun verhaal en sporen zij anderen aan om hulp te zoeken.

https://vimeo.com/373153763

Als verkeersslachtoffer ben je ook slachtoffer

Zondag 17 november is het ‘Werelddag voor de Herdenking van Verkeersslachtoffers’, een dag waarop wordt stilgestaan bij dodelijke verkeersslachtoffers. Behalve dodelijke slachtoffers, vallen er jaarlijks ook zo’n 20.000 ernstig gewonden in het verkeer. Slachtofferhulp Nederland wil men er op attenderen dat alle mensen die in het verkeer iets overkomt gebruik kan maken van hulp, hoe klein of groot het leed en de schade ook zijn. “Wanneer je het aantal verkeersongevallen dat jaarlijks plaatsvindt* vergelijkt met het aantal mensen dat contact met ons opneemt, zien we een groot gat,” aldus bestuursvoorzitter Rosa Jansen. “Uit gesprekken die wij gevoerd hebben met verkeersslachtoffers blijkt dat zij zich niet altijd slachtoffer voelen terwijl zij dat wel zijn en daardoor dus ook recht hebben op hulp.”



Hulp na een verkeersongeval

“Wanneer je als voetganger, fietser, motorrijder of automobilist bent aangereden biedt Slachtofferhulp Nederland niet alleen emotionele en juridische ondersteuning maar kunnen onze medewerkers ook helpen bij praktische zaken zoals het aanvragen van een schadevergoeding of het in contact brengen met de juiste instanties?, aldus Jansen. Ook blijkt in de dagelijkse praktijk dat slachtoffers het prettig vinden om hun verhaal te delen met mensen die iets soortgelijks hebben meegemaakt. Daarom is er de mogelijkheid om deel te nemen aan een (online) lotgenotengroep. Op de website van Slachtofferhulp Nederland krijgen verkeersslachtoffers direct hulp op maat.

Over Slachtofferhulp Nederland


Elk slachtoffer van een misdrijf, verkeersongeval of ramp verdient de beste hulp. Jaarlijks helpt Slachtofferhulp Nederland 215.000 slachtoffers en nabestaanden hun leven weer op te pakken na een ingrijpende gebeurtenis. Wij bieden emotionele hulp, begeleiden in het strafproces en helpen bij het aanvragen van schadevergoeding. Kijk voor meer informatie op www.slachtofferhulp.nl

*) In 2017 noteerde het Verbond van Verzekeraars ruim 740.000 schadeclaims op de autoverzekering n.a.v. een aanrijding. Slachtofferhulp Nederland komt jaarlijks in contact met zo´n 30.000 verkeersslachtoffers.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen