Landelijke actiedag 20 november: de gevolgen in OLVG

0
499
Gevel front schuin

Medewerkers van OLVG voeren actie voor een betere cao op 20 november tussen 12.30 uur en 14.30 uur. Afspraken die plaatsvinden tijdens de actie worden verzet naar een ander moment. De rest van de dag staan wij gewoon voor u klaar. Voor alle spoedzorg en oncologische zorg blijven wij de hele dag beschikbaar.  


Protestmars

Op initiatief van het actiecomité lopen medewerkers van OLVG tussen 12.30 en 14.30 een protestmars door Amsterdam. Onze medewerkers krijgen de ruimte om zich bij deze actie aan te sluiten. Wij doen er alles aan om overlast voor onze patiënten zoveel mogelijk te voorkomen. 


Afspraken die op 20 november tussen 12.30 uur en 14.30 uur plaatsvinden, worden naar een ander moment verplaatst. Alle patiënten die dan een afspraak hebben in OLVG, worden door ons persoonlijk geïnformeerd. Afspraken voor 12.30 uur en na 14.30 uur gaan gewoon door.


Spoedzorg gaat door

De Spoedeisende hulp blijft de hele dag open en spoedpatiënten worden altijd geholpen. Ook bevallingen en oncologische zorg gaan door. Patiënten die al zijn opgenomen kunnen gewoon blijven en mogen rekenen op de zorg die ze van ons gewend zijn. De bezoekuren blijven zoals normaal.
Meer informatie over uw afspraak en over de actie vindt u hieronder.


Waarom wordt er actie gevoerd?

Op 20 november voeren ziekenhuizen in het hele land actie voor een betere cao. De Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen (NVZ) en de vakbonden kunnen het nog niet eens worden over deze nieuwe cao. De NVZ voert de gesprekken met de vakbonden namens de ziekenhuizen in Nederland.


Wat is het standpunt van het ziekenhuis met betrekking tot de actie?

OLVG hoopt dat de partijen weer aan tafel gaan om tot een akkoord te komen. Een goede cao is van belang voor iedereen in de zorg. Werken in de zorg is momenteel pittig. De werkdruk is hoog en er is een chronisch personeelstekort. Ook is het lastig voor onze medewerkers om betaalbare woningen te vinden in de buurt van het ziekenhuis. OLVG zet alles op alles om collega’s te behouden, nieuwe collega’s te werven en inspanningen en waardering in balans te houden.

Bron: OLVG