Franciscus Gasthuis & Vlietland trots op behalen gouden kwaliteitscertificaat

Array

NIAZ-Qmentum accreditatie verlengd met 4 jaar!

Op donderdag 21 november ontvingen Marjolein Tasche, voorzitter Raad van Bestuur, en Françoise Klessens-Godfroy, lid Medisch Bestuur, het officiële NIAZ-Qmentum certificaat uit handen van Ellen Joan van Vliet, directeur NIAZ. Franciscus Gasthuis & Vlietland is hiermee opnieuw geaccrediteerd voor een periode van 4 jaar. Tijdens de feestelijke uitreiking van het gouden NIAZ-Qmentum kwaliteitscertificaat benadrukte Ellen Joan van Vliet, directeur NIAZ, het volgende: ‘Jullie hebben samen laten zien dat de kwaliteit van zorg diep geworteld is in de hele organisatie.’  

De NIAZ-Qmentum accreditatie is het kwaliteitskeurmerk van het Nederlands Instituut voor Accreditatie van Ziekenhuizen. Het keurmerk geeft aan dat ons ziekenhuis een betrouwbare, bekwame én veilige organisatie is. De Raad van bestuur is trots op de inzet die alle medewerkers en artsen hebben geleverd, waardoor het ziekenhuis opnieuw het certificaat mocht ontvangen. De accreditatie is dit keer voor het eerst als één ziekenhuisorganisatie met alle bijbehorende poliklinieklocaties uitgevoerd. Françoise Klessens-Godfroy, tevens internist en voorzitter Kwaliteitsraad: ‘Het auditteam van NIAZ heeft in Franciscus “best of both worlds” kunnen ervaren’.

Auditteam op bezoek

Elke vier jaar nodigt het ziekenhuis NIAZ uit om ons ziekenhuis te toetsen door middel van een audit. Tijdens deze audit voeren zogenaamde auditoren, afkomstig uit andere ziekenhuizen en zorginstanties uit Nederland en België, gesprekken met artsen en medewerkers uit de hele organisatie. Ze volgen patiënten tijdens hun behandeling en opname en bezoeken verschillende afdelingen. Daarmee onderzoeken zij of het ziekenhuis aan de kwaliteitseisen voldoet, of het ziekenhuis veilige zorg biedt en haar kwaliteit continu verbetert. De accreditatie is geldig tot 1 januari 2024.  

Vanaf nu focus op: NIAZ-Qmentum Global

In de komende jaren gaat Franciscus Gasthuis & Vlietland zich klaarmaken voor de nieuwe Qmentum Global norm. Het uitgangspunt bij deze nieuwe norm is dat er persoonsgerichte zorg wordt geleverd. Dit houdt in dat de zorg nog meer in samenspraak met de patiënt en zijn naasten plaatsvindt, zowel in de spreekkamer als bij het continu verbeteren van de zorg op organisatieniveau.

Fotobijschrift: Ellen Joan van Vliet (directeur NIAZ) samen met Marjolein Tasche (voorzitter RvB), Françoise Klessens-Godfroy (lid Medisch Bestuur), collega’s van team Kwaliteit & Innovatie en verbeterteams van Franciscus Gasthuis & Vlietland.

Bron: Franciscus Gasthuis & Vlietland

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen