Alexander Monro Ziekenhuis in ZorgkaartNederland top 10 beste ziekenhuizen en klinieken

Hoogste patiëntwaardering voor borst(kanker)zorg in Nederland voor AMZ

ZorgkaartNederland heeft zojuist de top tien notering bekend gemaakt voor de best gewaardeerde ziekenhuizen, zelfstandige klinieken en verpleeghuizen. Het Alexander Monro Ziekenhuis staat als enige borst(kanker)zorg ziekenhuis in deze top 10. Alle ziekenhuizen en klinieken die in 2019 minimaal honderd waarderingen behaalden op ZorgkaartNederland zijn beoordeeld.

Best gewaardeerd

Iedereen die een ziekenhuis of kliniek waardeert op ZorgkaartNederland moet voor zeven onderdelen een cijfer geven. Over de deskundigheid, het samen beslissen, het geven van heldere en duidelijke uitleg, het bespraken van de voor-en nadelen, het luisteren, de samenwerking onderling en de behandeling. Ook wordt aan de patiënt gevraagd of hij de instelling zou aanbevelen aan anderen. Aan de hand van alle waarderingen is door Patiëntenfederatie Nederland bepaald welke zorginstellingen in 2019 het best gewaardeerd worden.

Met een cijfergemiddelde van 9.4 in 2019 behoort het Alexander Monro Ziekenhuis tot de beste tien in Nederland. Marjolein de Jong, bestuurder van het Alexander Monro Ziekenhuis, het borst(kanker)zorg ziekenhuis in Nederland: ‘Een groot compliment voor ons gehele team en vrijwilligers. Hun bevlogen inzet en excellente zorg voor alle patiënten maken het verschil. Het maakt zichtbaar dat ons landelijke ziekenhuis wordt erkend als expertisecentrum voor patiëntgerichte, excellente borst(kanker)zorg.’

Hét gespecialiseerde ziekenhuis

Het Alexander Monro Ziekenhuis is hét gespecialiseerde ziekenhuis voor het diagnosticeren en behandelen van borstkanker, second opinions, goedaardige borstaandoeningen, erfelijke aanleg, familiair verhoogd risico, screening en vervolgtrajecten vanuit het bevolkingsonderzoek.

Borstkanker is al jaren de meest voorkomende vorm van kanker bij vrouwen. Op dit moment sterven er in Nederland ongeveer 3.200 vrouwen per jaar aan borstkanker. Eén op de 7 á 8 vrouwen in Nederland krijgt in haar leven te maken met de ziekte. Jaarlijks zijn dit ruim 17.000 nieuwe gevallen (kanker en voorloperstadium) en dit aantal loopt nog altijd op. Vroege herkenning is cruciaal, hoe eerder borstkanker wordt ontdekt, hoe groter de overlevingskansen.

Bron: Alexander Monroe Ziekenhuis