Trauma: herstel in eigen hand

Trauma: herstel in eigen hand, 8 sleutels om je leven te herwinnen

Veilige en effectieve strategieën en principes voor herstel van trauma

Traumaherstel is lastig: maar er zijn enkele belangrijke uitgangspunten die het proces veilig en effectief kunnen maken. Dit boek geeft zelfhulp-lezers, therapiecliënten en therapeuten de vaardigheden om acht sleutels tot een geslaagd traumaherstel, te begrijpen en toe te passen: met mindfulness vaststellen wat je zal helpen, erkennen dat je het trauma hebt overleefd, de optie om je dingen niet te herinneren, een ondersteunende innerlijke dialoog voeren, jezelf vergeven omdat je het trauma niet kon stoppen, begrijpen en delen van je schaamte, je eigen hersteltempo vinden, fysiek in beweging komen en anderen helpen.

Acht sleutels

Trauma: herstel in eigen hand is helder geschreven. Aan de hand van acht sleutels opent Babette Rothschild de deur naar een effectief en veilig traumaherstel. Ze geeft aanwijzingen, praktijkvoorbeelden en oefeningen om zelf, of met een traumatherapeut, af te wegen welke aanpak voor jou het beste en het veiligste is.

Dit is niet het zoveelste boek dat een nieuwe methode of een nieuw soort behandeling propageert; het is eerder een noodzakelijke aanvulling op zelfhulp- en professionele herstelprogramma’s. Na het lezen van dit boek kun je je eigen individuele behoefte herkennen en je kunt beoordelen of aan die behoefte wordt voldaan. Je zult over de benodigde hulpmiddelen beschikken om jezelf achter het stuur te zetten en over je eigen veilige weg naar herstel te navigeren.

Bron: Uitgeverij WSP

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen