Betere kwaliteit, veiligheid en deskundigheid met Het Effectieve Ziekenhuis

Array

Een cultuur van continu verbeteren, voor de beste zorg

CC Zorgadviseurs, Tulser en Noordhoff slaan de handen ineen om een integrale aanpak te bieden voor veiligheid, kwaliteit, goede uitkomsten en klantgerichte zorg in het ziekenhuis.

In een markt die te maken heeft met veel veranderingen, tekorten aan personeel en druk op bestaande budgetten, hebben de drie organisaties een methodiek ontwikkeld om ziekenhuizen te ondersteunen met duurzame verbeteringen: Het Effectieve Ziekenhuis.

Het unieke van Het Effectieve Ziekenhuis is het realiseren van een cultuur van continu verbeteren, waarbij een beweging in gang gezet wordt naar meer kwaliteit, meer veiligheid, meer klantgerichtheid en meer transparantie. De essentie van deze aanpak is dus om een duurzame beweging van binnenuit op gang te brengen, waardoor een blijvend resultaat zichtbaar is.

De basis van het programma wordt dan ook gevormd door het faciliteren van teamleren, gericht op voortdurend verbeteren en continue professionele ontwikkeling. Hierbij is het van belang dat het management de voorwaarden creëert voor het continu mógen leren en verbeteren. Deze ondersteuning is cruciaal om voor de hele organisatie het gewenste resultaat te bereiken: slimmer, veiliger en efficiënter werken terwijl je de beste zorg biedt.

Het Effectieve Ziekenhuis is gebaseerd op de jarenlange ervaring met Productive Ward (CC Zorgadviseurs), het 70:20:10 concept (Tulser) en de performance support tool AskMe (Noordhoff). Maaike Veenvliet, partner bij CC ZorgAdviseurs: “De werkwijze faciliteert een duurzame verbetermethodiek die ieder jaar opnieuw leidt tot meetbare verbeteringen, waar wij ziekenhuizen tastbaar mee ondersteunen. Omdat deze aanpak alle verpleegafdelingen en poliklinieken omvat, kun je dit ook echt borgen in de hele ziekenhuisorganisatie.”

Bron: Tulser

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen