Reade behaalt alle VIPP2-doelen

Array

Reade, centrum voor revalidatie en reumatologie rond de VIPP af met het behalen van de doelstellingen A2 en A3 uit het digitale stimuleringsprogramma VIPP.

VIPP A2 en A3 gaat om het deel ‘Patiënt & Informatie’. Het betekent dat Reade via het cliëntportaal mijnReade de persoonlijke informatie van cliënten toont. Op dit moment bekijkt 35% van de cliënten hun gegevens in mijnReade. In een maand zijn dat ruim 2000 cliënten. Cliënten vinden in mijnReade informatie uit hun medisch dossier; zoals hun diagnose, verslagen van behandelingen, correspondentie, medicatie en lab- en radiologie uitslagen. Daarnaast ziet men de contactgegevens, poli(klinische) afspraken, vragenlijsten, informatiefolders en een overzicht van alle functionarissen die hun medisch dossier hebben ingezien in de afgelopen 6 maanden.

Regie bij de cliënt

Marleen Lannoo, projectleider van het VIPP-programma: “Met het behalen van de laatste onderdelen voldoet Reade volledig aan de eisen van VWS. Dit betekent dat we als centrum inmiddels zoveel informatie Duppen met cliënten en de apotheek, dat Reade klaar is voor de toekomst. De basis is gelegd om de digitalisering van zorg verder uit te bouwen”.

Over Reade


Reade biedt en ontwikkelt medische specialistische revalidatiegeneeskunde en reumatologie. Reade heeft twee hoofdvestigingen en een groot aantal netwerklocaties in algemene ziekenhuizen in Amsterdam en omstreken. Ook wordt specialistische zorg aangeboden in diverse scholen voor speciaal onderwijs en gespecialiseerde kinderdagcentra. Door dit netwerk is Reade in staat de juiste zorg dichtbij huis van de cliënt aan te bieden. Reade levert daarnaast een onmisbare bijdrage aan de innovatie van de revalidatiegeneeskunde en reumatologie, en speelt een onderscheidende rol op het gebied van wetenschappelijk onderzoek, opleiding en onderwijs. Einddoel is de cliënt in staat te stellen zijn mogelijkheden optimaal te benutten en de best haalbare kwaliteit van leven te bereiken. Reade is ontstaan uit de fusie tussen Revalidatiecentrum Amsterdam (RCA) en het Jan van Breemeninstituut (JBI), en werkt intensief samen met Amsterdam Universitair Medisch Centrum (AUmc).

Bron: Reade

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen