Dagbesteding Zorgcentrum Aleida Kramer bakt knieperties voor Voedselbank

Array

De afgelopen dagen was een heerlijke geur van vers gebakken knieperties waar te nemen rondom Zorgcentrum Aleida Kramer in Coevorden.

Cliënten van de Saxenburgh dagbestedingen ’t Bolwerk en De Burgcht, gevestigd in en tegenover het zorgcentrum, zijn druk aan het bakken geweest. Niet voor hen zelf, maar voor de Voedselbank in Coevorden. Een blije meneer Schipper van de Voedselbank kwam de oud-Hollandse lekkernijen dinsdag 17 december ophalen.

Spontaan idee

Knieperties bakken voor de Voedselbank was een spontaan idee van de medewerkers van de dagbesteding en is met veel enthousiasme samen met de cliënten van ’t Bolwerk en De Burgcht opgepakt.

De cliënten van de dagbesteding hadden ter afwisseling van de gangbare activiteiten, een bezigheid waaraan zij samen veel plezier beleefden en waarmee zij andere mensen een klein momentje van geluk hopen te bezorgen.

Dagbesteding

Saxenburgh biedt behalve in Coevorden, ook in Gramsbergen, Hardenberg, Slagharen, Bergentheim en Ommen dagbesteding aan. Dagbesteding is voor mensen die een steuntje in de rug nodig hebben bij het structureren van hun dagelijkse bezigheden en stimuleert het zelfstandig functioneren. Kosten worden vergoed vanuit de WMO, met een standaard vaste eigen bijdrage. Voor meer informatie, kijk op www.saxenburgh.nl bij ouderenzorg, zorglocaties, deeltijdzorg. Of bel met Zorgcontact, telefoon (0523) 27 66 70.

Bron: Saxenburgh

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen