NFU: Overeenkomst Elsevier over open access

0
887

NFU, VSNU en NWO hebben een overeenkomst bereikt met Elsevier over open access tot wetenschappelijke publicaties. In een zogeheten memorandum of understanding is vastgelegd dat wetenschappers 100% open access lees- en publicatierechten krijgen.

“Hiermee zijn onze wetenschappelijke publicaties volledig toegankelijk voor iedereen, in het bijzonder onze patiënten, en voor bijvoorbeeld maatschappelijke organisaties. Dit is een enorme stap voorwaarts,” zegt NFU-bestuurder Hans Romijn.

Onderdeel van de afspraken is (vrijwillige) deelname van instellingen aan pilots voor services. De details hiervan worden de komende maanden uitgewerkt. Het ligt in de bedoeling om voor 1 mei 2020 tot een besluit te komen over een vijfjarige overeenkomst. Vooruitlopend hierop worden al per 1 januari 2020 100% open access publicatie- en leesrechten aangeboden.

Bron: NFU

Vorig artikelGroen doet goed
Volgend artikelMedisch coach mee naar doktersbezoek groot succes
Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg2.0 zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden. Ik studeerde Fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de medische- , farmaceutische industrie en de gezondheidszorg. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. Ik ga jaarlijk naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.