Onderzoek naar inzet en effect jeugdhulp bij de Huisarts

0
740

Wat zijn de opbrengsten van jeugdhulp bij de huisarts? Accare, Kenniscentrum kinder- en jeugdpsychiatrie, Karakter en Molendrift verzamelden gegevens van meer dan 250 huisartsenpraktijken en rond 2.500 cliënten.

Met het onderzoek ‘Jeugdhulp bij de Huisarts’ hebben Accare, Molendrift en Karakter samengewerkt om te leren over functies waarin jeugdhulp wordt ingezet in de huisartsenpraktijk. In het onderzoek registreerden professionals die werken als Praktijk Ondersteuner Huisartsen  Jeugd (POH Jeugd), Specialistisch Ondersteuner Huisartsenzorg Jeugd-GGZ (SOH-JGGZ) of Ondersteuner Jeugd en Gezin (OJG) geanonimiseerde data over 2439 cliëntentrajecten via een uniform registratiebestand. Ook verzamelden we de successen en knelpunten die betrokkenen (o.a. OJGs, huisartsen, gebiedsteams, gemeenten) zijn tegengekomen, en ervaringen van jeugdigen en ouders.

Bron: Jeugdhulp bij de Huisarts

Vorig artikelJonge dokters op de bres voor beter onderwijs over levenseindezorg
Volgend artikelVeel ouders en jongeren 18+ onwetend over goedkopere alternatieven
Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg2.0 zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden. Ik studeerde Fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de medische- , farmaceutische industrie en de gezondheidszorg. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. Ik ga jaarlijk naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.