KPN Ventures investeert opnieuw in Sensara

0
1245

Sensara, leverancier van een slim alarmeringssysteem voor de ouderenzorg, heeft een nieuwe investeringsronde opgehaald bij bestaande investeerders Van Herk Ventures en KPN Ventures. De extra investering van in totaal 4,4 miljoen euro wordt gebruikt voor het versnellen van de groei in de Verenigde Staten.

Sensara sensoren

Sensara heeft sinds de eerste investering van KPN Ventures in 2017 een forse groei gerealiseerd, met name op de Nederlandse markt waar onder andere wordt samengewerkt met KPN. In 2019 is ook de stap gezet naar de Amerikaanse markt. De eerste resultaten van Sensara in de Verenigde Staten zijn hoopgevend en Amerikaanse zorginstellingen zijn positief over de manier waarop en de snelheid waarmee Sensara zorg kan verbeteren. Mede daarom is KPN Ventures overtuigd van het toekomstige potentieel van deze oplossingen in de Verenigde Staten.

Onder meer met extra personeel, de uitbreiding van het partnernetwerk en ondersteunende marketing- en sales activiteiten wil Sensara de groei in de Verenigde Staten versnellen. Daarnaast gebruikt Sensara de investering om de bestaande Sensara producten in één cloud oplossing samen te voegen, waardoor opschalen beter en sneller kan.

Sensara is in 2013 opgericht als spin-off van TNO gericht op het ondersteunen van ouderen met slimme sensortechnologie. Inmiddels biedt Sensara aan meer dan 350 zorgorganisaties wereldwijd oplossingen om de best mogelijke persoonlijke zorg te bieden.

Over KPN Ventures

KPN Ventures is de externe investeringstak van KPN. KPN Ventures richt zich op directe en indirecte (fund-in-fund) investeringen in innovatieve en snelgroeiende Europese technologiebedrijven in de segmenten: Internet of Things, Smart Home, Digital Healthcare, Cyber Security, Video/OTT Services, Cloud Computing, Data/AI en Netwerktechnologie. KPN wil samenwerken en bedrijven ondersteunen in hun groei. KPN Ventures is gevestigd in Rotterdam. Zie voor meer informatie: kpnventures.com.

Bron: KPN

Vorig artikelLet op: ‘derdenbeding’ bij het pgb
Volgend artikelEen op de drie Nederlandse werknemers niet op de hoogte van AVG-beleid
Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg2.0 zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden. Ik studeerde Fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de medische- , farmaceutische industrie en de gezondheidszorg. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. Ik ga jaarlijk naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.