Hardlopen en wandelen tegen depressie op Blue Monday

0
795

Op 20 januari 2020 is het weer Blue Monday, de zogenaamd meest deprimerende dag van het jaar. Na de twee voorgaande successen zullen er ook dit jaar weer MIND Blue Monday Runs zijn op verschillende locaties in het land!

Iedereen kan meedoen


Iedereen kan meedoen en een eigen hardloopgroep om zich heen verzamelen. De hardloopevenementen, die kunnen variëren van 1 tot tientallen personen, gaan niet om het winnen, maar om het samen aandacht besteden aan depressie en wat dit voor impact op mensen en hun omgeving kan hebben. 

Waarom rennen?

Ten eerste voor onszelf! Verschillende onderzoeken hebben bewezen dat rennen (en bewegen in het algemeen) depressieve klachten kan verminderen. Er is hier niet voor niets een speciale therapievorm voor: ‘running therapy’.

Naast het aandacht vragen voor depressie, gaan we met deze actie geld ophalen om psychische problemen te voorkomen bij jongeren. Dit doen we o.a. door de inzet van de MIND Young Studio. De jongeren van de studio gaan met de opbrengst van de MIND Blue Monday Run extra social media campagnes maken om jongeren voor te lichten over depressie.

Wat kun jij doen?


Er zijn meerdere opties: Loop mee of organiseer je eigen run. Liever wandelen? Er staan ook walks onderaan de lijst.

Meelopen


Natuurlijk kun je lekker zelf mee rennen of wandelen. Inschrijven is gratis en kan via de links hieronder in:

AMERSFOORT
AMSTERDAM
AMSTERDAM ZUID
ALKMAAR
BEEK
BREDA
CAPELLE A/D IJSSEL
DELFT
DOETINCHEM
EGMOND
ENSCHEDE 
ENTER
GRONINGEN
HAARLEM
HAARLEMMERMEERSE BOS
HALSTEREN
HOOFDDORP
KOOG AAN DE ZAAN
LAUWERSOOG
LEIDEN
LEUSDEN
MALDEN
NIJVERDAL
NOORDWIJK
RAALTE
RIETHOVEN
RODEN
ROTTERDAM
ROTTERDAM HILLEGERSBERG
UTRECHT
VENLO
ZANDVOORT

MIND Blue Monday Walk in:

BAKKEVEEN
BORN
DELFT
DEN BOSCH
DEN HOORN
DEVENTER
DRACHTEN
GRONINGEN
HALSTEREN
HELLENDOORN
KRIMPEN A/D IJSSEL
LEUSDEN
NIJMEGEN
NIJVERDAL
NOOTDORP
PANNINGEN
RIETHOVEN
ROTTERDAM
SON
STEENWIJK
UDEN
VIANEN
ZEIST
ZUIDWOLDE

MIND Blue Monday Run organiseren

Lijkt het jou leuk de MIND Blue Monday Run (of walk) te organiseren in jouw woonplaats? Start een teamactie! Klik op ‘schrijf je in‘ en kies voor de optie ‘Team’.

Als teamcaptain ben je verantwoordelijk voor de organisatie van de specifieke run waaraan jij meedoet. MIND heeft een faciliterende rol, waarbij we onder andere het contact leggen tussen alle deelnemers en teamcaptains en het evenement promoten.

Meer lezen over de MIND Blue Monday Run in 2019?


Ruim 200 lopers in actie voor meer aandacht voor depressie