Nieuwe leden Raad van Toezicht Erasmus MC

Dr. Erica Bakkum en dr. Jacomine Ravensbergen zijn door de minister van OCW benoemd tot lid van de Raad van Toezicht van het Erasmus MC.

Erica Bakkum

Mevrouw dr. E.A.(Erica) Bakkum is door de minister van OCW benoemd tot lid van de Raad van Toezicht van het Erasmus MC. Zij is daarmee de opvolger van mevrouw drs. Iet van Albada-Kuipers die in verband met het verstrijken van haar tweede termijn per 1 december 2019 afscheid heeft genomen van de Raad van Toezicht.

Erica Bakkum is van oorsprong gynaecoloog en als zodanig werkzaam geweest in het OLVG. Ze was van 2007 tot 2013 voorzitter van het Bestuur Medische Staf van het Onze Lieve Vrouwe Gasthuis en droeg in deze rol in belangrijke mate bij aan de voorbereiding van de fusie van de medische staven van het Sint Lucas Andreas Ziekenhuis en het Onze Lieve Vrouwe Gasthuis. Sinds 2018 is zij lid raad van bestuur Medisch Centrum Leeuwarden met o.a. de portefeuilles wetenschap, innovatie, opleiding & kwaliteit en HR. Ze heeft brede bestuurlijke-, management- en toezichtervaring, naast haar jarenlange professionele ziekenhuiservaring als gynaecoloog. Met haar toetreden tot de Raad van Toezicht wordt weer invulling gegeven aan het profiel kwaliteit en patiëntenzorg.

Jacomine Ravensbergen

Daarnaast is mevrouw dr. J. (Jacomine) Ravensbergen door de minister van OCW benoemd tot lid van de Raad van Toezicht van het Erasmus MC. Zij is de opvolger van mevrouw dr. C.M. (Tini) Hooymans, die na het verstrijken van haar eerste termijn per 1 november afscheid heeft genomen van de Raad van Toezicht van het Erasmus MC.

Jacomine Ravensbergen studeerde geneeskunde in Leiden waarna zij universitair docent/onderzoeker werd bij de faculteit Geneeskunde van de universiteit Utrecht en daar ook promoveerde. In 1997 stapte zij over naar ZonMw waar zij onderzoekprogramma’s coördineerde, verantwoordelijk werd voor kennisvalorisatie en implementatie en als MT lid leiding gaf aan het Preventiecluster. In 2010 werd zij Decaan aan de faculteit Bewegen, Sport en Voeding van de Hogeschool Amsterdam en was mede initiatiefnemer van het Amsterdam Institute of Sport Science en het Sport Data Center. Sinds 2016 is zij lid College van Bestuur van Avans Hogeschool met o.a. de portefeuilles onderwijs, innovatie, kwaliteit en HR. Zij is toezichthouder bij Transvorm en Yulius voor GGZ en bestuurder bij de internationale roeibond FISA. Met haar toetreden tot de Raad van Toezicht wordt weer invulling gegeven aan het academisch profiel.

Raad van Toezicht Erasmus MC

De Raad van Toezicht bestaat verder uit Gijs de Vries (voorzitter), Aart Hendriks (juridisch profiel) en Hans Turkesteen (financieel profiel).

Bron: Erasmus MC

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen