Patiëntenportaal ‘mijnAnna’ live

Vanaf maandag 20 januari hebben alle patiënten van het St. Anna Ziekenhuis toegang tot hun medische gegevens via mijnAnna. Via www.mijnanna.nl kunnen patiënten toegang aanvragen tot het portaal. Ook in de welkomsthal van het ziekenhuis en telefonisch (040 – 265 4747) biedt het ziekenhuis hulp bij het veilig inloggen op mijnAnna.

In de welkomsthal bekijkt Jo Roelofs, 66 jaar uit Budel, mijnAnna voor de eerste keer met behulp van werkstudent Nathalie van de Laar. Dhr. Roelofs: “Ze heeft me net laten zien hoe het werkt en waar ik mijn uitslagen en verslagen kan terugvinden. Dat vind ik heel handig want dan kan ik het thuis nog eens rustig nalezen en laten zien.” Op mijnAnna vinden patiënten ook alle geplande afspraken terug en op termijn een vragenlijst ter voorbereiding op een eventuele operatie. De komende maanden wordt mijnAnna nog verder uitgebreid en wordt het bijvoorbeeld ook mogelijk om herhaalrecepten aan te vragen en online (vervolg) afspraken te plannen.

mijnAnna

Het St. Anna Ziekenhuis bouwde mijnAnna in samenwerking met het gezondheidsplatform Engage van leverancier Philips VitalHealth. Paul de Roij, projectleider mijnAnna: “Wij zijn één van de eerste ziekenhuizen die Engage gaan gebruiken als patiëntenportaal, op termijn volgen er meer zorgaanbieders. Hierdoor heeft een patiënt via één inlog toegang tot medische informatie van alle aangesloten zorgaanbieders.

Jo Roelofs: “Handig mijnAnna want ik kan het nu ook thuis laten zien.”

Wilt u ook een kijkje nemen op mijnAnna? Ga dan naar www.mijnanna.nl en vraag uw inloggegevens aan. U vindt hier ook een video met meer uitleg over de werking van mijnAnna.

Bron: St. Anna Zorggroep

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen