Gelukkige dokters zijn betere dokters

Op 12 februari verschijnt het boek Word een gelukkiger dokter van opleider en teamcoach Ilse Ganzeboom. Een boek dat al voor verschijning door veel medisch specialisten en huisartsen is besteld. Internist prof. dr. Marcel Levi schrijft in zijn voorwoord dat het boek ‘veel handvaten biedt […] om een betere dokter te worden en je daar ook plezierig bij te blijven voelen’.

Eén op de vijf medisch studenten, praktiserend artsen of medisch specialisten in Nederland kampt met stressgerelateerde klachten, psychische problemen of een burn-out. Dit heeft directe gevolgen voor de zorgkwaliteit; deze dokters maken meer fouten en tonen minder empathie voor de patiënt.

Wie niet goed voor zichzelf zorgt, kan niet goed voor een ander zorgen. In het boek besteedt Ganzeboom aandacht aan de dokter als mens. In dit fraai geïllustreerde boek staat de vraag centraal: wat kan een dokter zélf doen om een gezonde en gelukkige dokter te worden en te blijven?

Een complexe en sterk veranderende omgeving vraagt veel van een mens

Bianca Kroon van Auteurscollege zegt over Ilse Ganzeboom: “Ilse weet vanuit haar jarenlange ervaring dat werken als dokter in een complexe en sterk veranderende omgeving veel vraagt van een mens. Ze gelooft oprecht in het belang van gelukkige en optimaal functionerende dokters, en heeft dit boek vooral geschreven voor de mens in de witte jas.”

Ilse Ganzeboom is medeoprichter van opleidingsinstituut De Hele Dokter. Ze begeleidt medische vakgroepen en maatschappen en verzorgt de geaccrediteerde leergang Persoonlijk Leiderschap.

Word een gelukkiger dokter (ISBN 978-94-90969-30-1) kost €29,75. Bij bestelling vóór 12 februari €24,75.

Bestellen kan op www.wordeengelukkigerdokter.nl

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen