Permobil neemt Supportec over

Permobil neemt Supportec over, een toonaangevende Nederlandse fabrikant van aangepaste zitorthese 

Permobil heeft een overeenkomst gesloten om Supportec B.V. over te nemen, waardoor het aanbod van Permobil aan zit- en positioneringsoplossingen binnen de EMEA regio wordt uitgebreid. 

Complexe behoeften

“We zien veel potentie in aangepaste zitorthese om de gezondheidsresultaten van mensen met complexe behoeften te verbeteren,” zegt Markus Mauer, regionaal directeur, Permobil EMEA. “De overname van Supportec biedt Permobil een lokale voetafdruk voor Zitten en Positioneren in EMEA, producten op maat en een uniek, geavanceerd productieproces.” 

Geweldige kans

Marc Reijnders, directeur van Supportec B.V zegt: “Dit is een geweldige kans om Supportec’s filosofie en kennis van zitorthese met een wereldleider als Permobil te delen en uit te breiden.” 

“Wij geloven dat we de krachtige digitale en procesautomatiseringsmogelijkheden van Supportec kunnen gebruiken om ons bestaande aanbod van zit- en positioneringsoplossingen te verbeteren,” vervolgt Markus Mauer. “Wij zullen ook evalueren hoe we onze geografische voetafdruk kunnen gebruiken om onze klanten in heel Europa aangepaste zitorthese te bieden.” 

De voltooiing van de overname is onderworpen aan de gebruikelijke sluitingsvoorwaarden. Permobil verwacht tegen het einde van de maand te sluiten. 

De strategische acquisitie van Supportec, naast de eerdere acquisities van OBSS, Comfort Company en ROHO, stelt Permobil in staat om geïntegreerde oplossingen aan te bieden aan mensen met een handicap. Supportec zal de algemene strategie van Permobil om leiders in complexe rehabilitatie te zijn doorzetten. 

Supportec productieprocess https://youtu.be/hQXISE07lrE

Bron: Permobil