‘Goed en stevig signaal: vaccineren is de norm’

0
981

Wethouder Kavita Parbhudayal reageert op nieuwe wet voor kinderopvang

“Dit is een steun in de rug voor kinderdagverblijven die niet-gevaccineerde kinderen willen weigeren”. Wethouder Kavita Parbhudayal van Zorg, Jeugd en Volksgezondheid beschouwt het als een goed en stevig signaal, dat een meerderheid in de Tweede Kamer dinsdag 18 februari een wet heeft aangenomen die kinderopvangcentra het recht geeft om niet-gevaccineerde kinderen te weigeren. “Het signaal is overduidelijk: vaccineren is de norm”.

Kinderopvangcentra mogen niet-gevaccineerde kinderen weigeren

De vaccinatiegraad voor ziektes als mazelen, bof en rode hond is in Nederland zorgwekkend laag. Dat geldt ook voor de stad Den Haag. Kavita Parbhudayal: “Vaccineren is van levensbelang. De huidige vaccinatiegraad in Den Haag is te laag. Ik wil er als wethouder alles aan doen dat kinderen goed beschermd zijn tegen infectieziekten. Daarom hebben we vorig jaar een Aanvalsplan Vaccinatie gelanceerd. Ik beschouw het als een steun in de rug dat er nu een Tweede Kamer-meerderheid is die vindt dat kinderopvangcentra niet-gevaccineerde kinderen mogen weigeren.

De keuzevrijheid van de één mag de vrijheid van de ander om veilig en gezond te kunnen leven immers niet beperken. Als college steunen wij dan ook de kinderopvangcentra in Den Haag die niet-gevaccineerde kinderen willen weigeren. Kinderopvangcentra die niet-gevaccineerde kinderen niét willen weigeren, moeten in beeld worden gebracht. Met die inventarisatie gaan we zo snel mogelijk aan de slag”.

Met deze kinderdagverblijven (die niet-gevaccineerde kinderen dus niét willen weigeren) wil de gemeente het gesprek aangaan. “We zullen vragen wat zij nodig hebben om ouders goed te kunnen informeren. Daarbij is de boodschap wat ons betreft om wél te vaccineren. Wij kunnen kinderdagverblijven tools geven om het gesprek met ouders aan te gaan. Voorop staat dat wij er alles aan willen doen dat kinderen goed beschermd zijn tegen infectieziekten. Vaccineren is de norm”, aldus Kavita Parbhudayal. 

Bron: Gemeente Den Haag

Vorig artikelDanny op straat over GHB-verslaafden
Volgend artikelShift MS
Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg2.0 zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden. Ik studeerde Fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de medische- , farmaceutische industrie en de gezondheidszorg. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. Ik ga jaarlijk naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.