Het complete digitale opvoedboek voor ouders van nu

Moet ik beeldschermen uit de buurt van mijn baby houden? Is het voor een peuter schadelijk om een spelletje op de iPad te doen? Op welke leeftijd geef ik mijn kind een eigen smartphone? Worden pubers depressief van social media?

Met de razendsnelle ontwikkelingen in het medialandschap is het voor ouders soms moeilijk om grip te krijgen op het schermgebruik van hun kinderen. Welke gevolgen heeft dat nu eigenlijk en hoe kan het op een gezonde manier geconsumeerd worden?  Prof. Dr. Peter Nikken en Dr. Dian de Vries geven uitgebreid antwoord op alle vragen die met mediaopvoeding te maken hebben.

Praktische tips

Zij zijn gespecialiseerd op het gebied van media-invloed op de ontwikkeling, het welzijn en de opvoeding van kinderen en jongeren.   De Schermwijzer staat vol praktische tips en handige adviezen voor ouders van nu. Alles komt aan bod: van angstreacties tot onzekerheden, en van vloggen tot verslaving. Een boek dat van pas komt bij de opvoeding van elk kind van 0 tot 18 jaar!

De Schermwijzer | Praktische gids voor (groot)ouders over schermtijd, social media, gamen en online veiligheid | Prof. Dr. Peter Nikken & Dr. Dian de Vries | 9789021575780 | € 17,50 | 10-03-2020 | Kosmos Uitgevers

Bron: Kosmos

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen