Wereld Glaucoomweek 2020: aandacht voor sluipende oogaandoening

Van 8 tot en met 14 maart 2020 is het Wereld Glaucoomweek. In deze week vragen ervaringsdeskundigen en professionals aandacht voor de oogaandoening glaucoom en voor de risico’s daarop. Oogvereniging Glaucoom, ziekenhuizen en optiekzaken bundelen hun krachten en geven voorlichting in heel Nederland.

Glaucoom is een sluipende oogaandoening die zonder behandeling kan leiden tot een blijvende vermindering van het gezichtsveld en zelfs blindheid. Omdat dit sluipend verloopt merken mensen met glaucoom hier in eerste instantie niets van.

Komt glaucoom in de familie voor? Laat je ogen testen!

Frans Geerts, voorzitter Oogvereniging Glaucoom: “91.000 Nederlanders weten dat ze glaucoom hebben en worden daarvoor behandeld. Maar er zijn bijna evenveel mensen die óók glaucoom hebben, zonder dat ze daarvan af weten. Daarom zeggen we: komt glaucoom bij je in de familie voor? Laat je ogen testen! Door op tijd te beginnen met behandelen (meestal oogdruppels) kan veel schade voorkomen worden.”

Waar & wanneer?

Ziekenhuizen die deelnemen aan de Glaucoomweek zijn onder andere het Maastricht UMC+, het Oogziekenhuis Rotterdam en het Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis (ETZ) in Tilburg. Ook ziekenhuizen en optiekzaken elders in Nederland organiseren activiteiten in de Wereld Glaucoomweek. Het volledige overzicht is te vinden op: www.oogvereniging.nl/glaucoomweek.

Over Oogvereniging Glaucoom

De Oogvereniging is de patiënten- en belangenorganisatie voor iedereen met een oogaandoening in Nederland. Oogvereniging Glaucoom biedt een platform voor mensen met glaucoom om met elkaar in contact te komen. De groep geeft 3-maandelijks een eigen nieuwsbrief uit het Glaucoombulletin met o.a. medisch-wetenschappelijk nieuws over glaucoom, oogzorg en ervaringsverhalen.

Bron: Oogvereniging

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen