Uit voorzorg tijdelijke opnamestop Intensive Care Maasstad Ziekenhuis

0
861

Uit voorzorg tijdelijke opnamestop Intensive Care Maasstad Ziekenhuis

Het Maasstad Ziekenhuis heeft besloten om uit voorzorg tijdelijk geen nieuwe patiënten op te nemen op de afdeling Intensive Care (IC). Aanleiding is het verblijf van een patiënt op de Intensive Care die bij de eerste test op het coronavirus positief is gebleken. We wachten voor de definitieve diagnose op de uitslag van de tweede test.

De patiënt verbleef van 22 februari tot en met 29 feb op de IC van het Maasstad Ziekenhuis.De patiënt is zaterdag 29 februari overgebracht naar het Erasmus MC in Rotterdam. Volgens het geldende RIVM-protocol tot en met vrijdag 28 februari was er geen aanleiding om deze patiënt te testen. De tijdelijke opnamestop op de afdeling IC is ingesteld om beter in kaart te kunnen brengen wat de maatregelen moeten zijn in afwachting van het landelijk outbreak management team (OMT).

Maandag 2 maart om 10.00 uur is er overleg met het OMT, daarna volgt verder beleid. De overige patiëntenzorg gaat tot die tijd vooralsnog door. De patiënten op de afdeling Intensive Care en hun familie zijn ingelicht.

Voor meer informatie over het coronavirus en de richtlijnen: www.rivm.nl/nieuwcoronavirus.

Bron: Maasstad Ziekenhuis

Vorig artikelDe stem van de patiënt
Volgend artikelJaarlijkse gipsvlucht Eurocross geland op Rotterdam Airport
Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg2.0 zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden. Ik studeerde Fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de medische- , farmaceutische industrie en de gezondheidszorg. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. Ik ga jaarlijk naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.