Reactie FNV Zorg en Welzijn op aangekondigde maatregelen coronavirus t.b.v. zorgpersoneel

Array

Elise Merlijn, bestuurder FNV Zorg & Welzijn: ‘Een aantal maatregelen die minister Bruins noemde tijdens de persconferentie ligt in de lijn zoals we die vanmorgen op het ministerie hebben besproken. We vinden het bijvoorbeeld heel belangrijk dat ziekenhuispersoneel ontzorgd wordt, zodat zij zich niet druk hoeven te maken over de thuissituatie. Scholen en kinderdagverblijven blijven open en wat ons betreft krijgen ze ook maaltijden aangeboden in het ziekenhuis om die extra lange uren door te komen.

Hoge werkdruk

We zijn het er niet mee eens dat de drempel voor zorgmedewerkers hoger ligt als zij zich ziek voelen. Dezelfde veiligheidsmaatregelen moeten voor iedereen gelden. Zorgwerker of niet. Zeker niet nu blijkt dat 1 op de 6 besmette mensen in ons land in de zorg werkt. Materialen, zoals mondkapjes, moeten voor al het ziekenhuispersoneel beschikbaar blijven, zodat de veiligheid en gezondheid van iedereen voorop blijft staan. Uiteraard moet iedereen hier wel zuinig mee omgaan. 

Verder vinden wij dat al die zorghelden hun extra gewerkte tijd, moeten kunnen inhalen als de rust is teruggekeerd. Ze lopen al jaren tegen een enorm hoge werkdruk aan wegens personeelstekorten in de zorg. Er wordt al heel lang zoveel van ze gevraagd en nu zijn ze nog harder nodig dan ooit. Het eind van hun elastiek is in zicht, dus wees zuinig op deze mensen! Laat dit een duidelijk signaal zijn dat de tekorten in de zorg straks een stuk hoger op de politieke agenda komen te staan.’


Bron: FNV Zorg & Welzijn

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen