Coronavirus: Help kwetsbare mensen in je eigen omgeving

Zoals je weet, heeft het coronavirus COVID-19 zich verspreid in veel landen, waaronder ook Nederland. Het kabinet heeft nieuwe maatregelen genomen om de verspreiding te beperken.

Het Rode Kruis is beschikbaar om, aanvullend op de overheid, hulp te verlenen. zij richten zich daarbij op de meest kwetsbaren en mensen met een beperkt sociaal netwerk, die juist nu extra hulp kunnen gebruiken.



Help je mee om risico op besmetting te verkleinen?

Via deze link kun je deze flyer downloaden en printen. Deze flyer geeft informatie over hoe mensen zichzelf en anderen kunnen beschermen én doet tevens een beroep op mensen om ook te zorgen voor de meer kwetsbare mensen. De informatie op de poster is voor iedereen relevant, dus ook voor jou!



Er is ook een specifieke flyer ontwikkeld die adviezen geeft aan ouderen.



Het Rode Kruis vraagt je hulp om de flyers uit te printen en te verspreiden op een aantal zichtbare plekken bij jou in de buurt.  

En wellicht kun je de flyer met de adviezen aan ouderen langsbrengen bij een verzorgingstehuis, een buurthuis of andere plaatsen waar oudere mensen zich bevinden. Doe dit echter niet als je zelf last hebt van hoesten of niezen en houd altijd gepaste afstand.



Wat kun je nog meer doen?


Het advies is om ouderen en mensen met chronische ziekten niet te bezoeken. Zij zijn vatbaarder voor het virus. Maar ook zij hebben zorgen en willen die kunnen delen. Check daarom regelmatig telefonisch kwetsbare vrienden, buren, (groot)ouders, ooms en tantes. Vraag hoe het met hen gaat, en wellicht kun je een boodschappenlijstje opnemen om vervolgens de boodschappen voor de deur te zetten. Kleine moeite toch?

Wij en het Rode Kruis danken je alvast hartelijk voor je alertheid en inzet.



Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen