Medische hulp nodig i.v.m. corona? Wat vergoedt de zorgverzekering?

0
896

Nu het coronavirus steeds verder oprukt en delen van het land platlegt, roept dit veel vragen op over de zorgverzekering. Wij ontvangen dagelijks vele telefoontjes van mensen die willen weten wat de zorgverzekering vergoedt en wat ze zelf moeten betalen. Hoe zit het bijvoorbeeld met vergoeding als je je (preventief) wil laten testen op het coronavirus? Of biedt de basisverzekering vergoeding als je in quarantaine moet? En ben ik nog wel verzekerd als ik doorgestuurd wordt naar een ander (niet gecontracteerd) ziekenhuis, omdat mijn vaste ziekenhuis vol is?

Om mensen hierover meer duidelijkheid te bieden, maakten wij een overzicht van de meest voorkomende vragen en antwoorden over corona en de zorgverzekering. Het overzicht is te vinden op: https://www.independer.nl/zorgverzekering/info/corona-virus

Independer

Vorig artikelVraag & aanbod extra zorgpersoneel bij elkaar gebracht #COVID19
Volgend artikelVitamine C niet aan te slepen, verkoop enorm gestegen
Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg2.0 zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden. Ik studeerde Fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de medische- , farmaceutische industrie en de gezondheidszorg. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. Ik ga jaarlijk naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.