Vitamine C niet aan te slepen, verkoop enorm gestegen

Klanten slaan online massaal vitamines in voor de weerstand 

Zaandam, 18 maart 2020 – Steeds meer Nederlanders hebben behoefte om de weerstand te ondersteunen en dit heeft flinke gevolgen voor de online verkoop van vitamines. Momenteel zijn de vitamine C supplementen niet aan te slepen bij de webshop vitaminesperpost.nl. Mensen schaffen massaal online vitamines aan, zodat ze zelf de deur niet uit hoeven. Naast vitamine C zijn ook vitamine D en Zink zijn populair. Bij vitaminesperpost.nl is de omzet de laatste twee weken meer dan verdubbeld.

Steeds meer Nederlanders willen hun immuunsysteem stimuleren en voldoende vitamine C kan daarbij helpen. Vitamine C is een antioxidant die de natuurlijke afweer van ons lichaam ondersteunt. Zelf maken we geen vitamine C aan en om voldoende vitamine C binnen te krijgen zijn we afhankelijk van onze voeding. Nederlanders slaan daarom massaal via internet vitamines voor de weerstand in. Bij webshop vitaminesperpost.nl is de toegenomen vraag goed merkbaar. Directeur Andy Dekker vertelt: “Wij zien de laatste dagen dat bij bijna elke bestelling Vitamine C wordt toegevoegd. De verkoop van Vitamine C is bijna vertienvoudigd!” De webshop verwacht de komende weken een nog grotere aanloop te krijgen. “Zeker als het openbare leven nog verder wordt beperkt. Mensen willen de deur niet meer uit en wij bezorgen per post. Dat geeft de consument rust,” aldus Dekker.


Diverse vitamines voor de weerstand

Verschillende vitamines kunnen de weerstand ondersteunen. De bekendste zijn Vitamine C en D. Vitamine C heeft een functie als antioxidant en het in stand houden van de weerstand, vitamine D speelt een rol in de werking van het immuunsysteem, en Zink heeft een positieve invloed op ons afweersysteem. Bepaalde groepen worden ook aangeraden om extra vitamine D in te nemen; dit zijn jonge kinderen, ouderen, mensen met een getinte huidskleur, mensen die weinig buiten komen en zwangere vrouwen.


Voorraad assortiment onzeker de komende maanden

Dat de verkoop nu in een keer zo snel omhoog schiet heeft ook een logistieke keerzijde, de voorraden nemen veel sneller af als normaal. Hierop is Vitaminesperpost.nl uiteraard niet op voorbereid. Dekker: “Omdat de grondstoffen voor de voedingssupplementen uit de gehele wereld moeten komen, is het een flinke uitdaging om het beschikbare assortiment voor onze klanten beschikbaar te houden de komende maanden. Daar gaan we natuurlijk wel ons uiterste best voor doen!”

 
Door de toenemende onrust slaan consumenten massaal online extra vitamines voor de weerstand in. Bij webshop vitaminesperpost.nl is de omzet afgelopen twee weken verdubbeld. Vooral de vitamines C, D en Zink zijn populair.
Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen