Jezelf blijven met respect voor anderen

Array

Luisteren naar elkaar, onderdeel van de succesvolle communicatiemethode van Thomas Gordon, leert je een goede relatie met de ander opbouwen en krijg je meer rust, balans en resultaat thuis en op het werk. Het is erg belangrijk om te blijven communiceren.

Persoonlijke effectiviteit

Met Luisteren naar elkaar kun je zelf aan de slag om je persoonlijke effectiviteit te vergroten. Dat bereik je door voor je eigen belangen op te komen met respect voor de ander. Daarnaast ook open en actief naar anderen luisteren, zodat anderen zich begrepen en gewaardeerd voelen. Conflicten oplossen op zo’n manier dat iedereen als winnaar naar huis gaat.

Gesprekstechniek

In de klassieker Luisteren naar kinderen introduceerde Thomas Gordon voor het eerst de gesprekstechniek waarmee hij duizenden ouders verder heeft geholpen. Van dit boek werden ruim 6 miljoen exemplaren verkocht. Op basis van deze methode schreef Linda Adams Luisteren naar elkaar, zodat nu ook volwassenen hiermee aan de slag kunnen.

Een praktisch en helder boek met oefeningen, voorbeelden en vragen voor eigen onderzoek.

Bron: Kosmos

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen