Ziekenhuis Bernhoven loopt tegen haar grenzen

Array

Het Ziekenhuis Bernhoven zich bevindt is het epicentrum van het coronavirus in Nederland zien dus meer coronabesmettingen dan in de rest van Nederland. Het vergt grote veerkracht en flexibiliteit van iedereen. Samen hebben zij inmiddels een professionele crisisorganisatie opgezet. En nemen continu nieuwe maatregelen om de zorg toegankelijk te houden.

Inmiddels is er een triagetent opgebouwd bij de spoedeisende hulp om de grote toeloop van patiënten sneller te kunnen verwerken. En werken ze nauw samen met andere ziekenhuizen om alle patiënten op te vangen. Ambulances rijden hiervoor af en aan. Op landelijk en regionaal niveau worden iedereen staat men klaar om het Ziekenhuis Bernhoven te helpen. De algemeen directeur vertelt er meer over in onderstaand filmpje.

Alle steun en attenties die het ziekenhuis ontvangt zijn hartverwarmend. Het lukt helaas niet om iedereen persoonlijk te bedanken, maar weet dat zij hier ontzettend blij mee zijn en dit enorm waarderen.

Het ziekenhuis heeft een overweldigend aantal reacties ontvangen van mensen die hebben aangeboden om bij te springen. Deze reacties zijn worden nu verwerkt. Je kunt je nu alleen nog als vrijwilliger aanmelden als je:

– een gediplomeerd en BIG geregistreerd verpleegkundige bent
– geregistreerd arts bent 
– de komende periode (minimaal vier weken) drie dagen per week of meer beschikbaar bent.

Ben jij dat? Stuur dan een mail naar [email protected]

Videobericht algemeen directeur Geert van den Enden over coronacrisis Bernhoven (18-03-20) voor alle medewerkers van Bernhoven over de coronacrisis.

Bron: Ziekenhuis Bernhoven

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen