Candy Dulfer en andere BN’ers melden zich voor online benefietdiner voor voedselbank

Met z’n allen aan tafel om eten in te zamelen voor minder bedeelden

Het inderhaast opgezet benefietconcert Life Eet voor de voedselbanken krijgt steun van steeds meer bekende artiesten. Vanmiddag hebben onder meer saxofoniste Candy Dulfer en youtuber Kalvijn hun steun toegezegd om op te treden op het event dat donderdagavond a.s. om 18.00 begint op de website www.Life-Eet.nl.

Bekende artiesten

Eerder lieten al bekende artiesten zoals Don Diablo, Thomas Berge, Hadewych Minis, Peter Heerschop, Tim Knol, Claudia de Breij, Remy van Kesteren weten mee te doen aan deze actie. Ook andere BN’ers willen meedoen aan de actie. Die namen worden morgen bekend gemaakt.

Nu de voedselbanken het zwaar hebben, schiet familiemerk Honig de gedupeerde gezinnen te hulp door de landelijke actie op te zetten. met de landelijke actie ‘Life Eet’. Op de website Life-Eet.nl kan heel Nederland op donderdag a.s. om 18:00 uur digitaal met z’n allen aan tafel om samen te genieten van het benefietdiner.

Tikkie

Met een tikkie of het scannen van een QR-code kun je vrijwillig doneren. Met de opbrengst kunnen de voedselbanken eten kopen voor de 90.000 mensen die afhankelijk zijn van hun wekelijkse pakket.

‘Het online diner wordt opgeluisterd met optredens van bekende artiesten die vanuit hun eigen huiskamer liedjes van hoop en troost bieden in deze bijzondere tijden’, stelt Leo Wijnbelt, voorzitter van Voedselbanken Nederland.

Honig doneert 360.000 maaltijden

‘Nu we met z’n allen zoveel mogelijk thuis blijven, vonden we dit samen met de voedselbank een gepaste manier om saamhorigheid te tonen met mensen voor wie de avondmaaltijd niet zo vanzelfsprekend is’, vertelt Bob Rog, directeur van Honig. ‘We hopen hiermee de voedselbank zoveel mogelijk te ondersteunen en tegelijkertijd een hart onder de riem te steken. Honig zelf doneert 360.000 maaltijden.’ Honig is al ruim 15 jaar partner van Voedselbanken Nederland.

Bron: Headline communications