CBR: Kwart meer Gezondheidsverklaringen in 2019

In 2019 nam het CBR 772.394 Gezondheidsverklaringen in behandeling.

Dat zijn er zo’n 155.000 meer dan in 2018 (een stijging van ruim 25 procent). Dit komt deels door het grotere aantal afgenomen rijexamens in 2019 en de vergrijzing. Deze factoren zijn voorspelbaar op basis van economische en demografische ontwikkelingen en had CBR dus verwacht. De toename lijken echter vooral gevolg van de onrust door langere wachttijden bij de afhandeling van Gezondheidsverklaringen. Bestuurders dienden in grote getale steeds eerder hun Gezondheidsverklaring in. CBR ontving in 2019 hierdoor 100.000 Gezondheidsverklaringen meer dan verwacht.

Explosieve groei aantal genomen besluiten

Naast een groter aantal binnengekomen gezondheidsverklaringen, nam het CBR in 2019 ook veel meer besluiten op de medische dossiers. Om precies te zijn 678.695 in 2019 vs. 576.847 in 2018, een stijging van 18 procent. Dit kon doordat er met het nieuwe systeem steeds meer beoordelingen geautomatiseerd plaatsvonden én de productiviteit van de nieuwe beoordelingsteams toenam. Ook nam CBR extra artsen aan en werd er overgewerkt om toch zoveel mogelijk klanten te helpen.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen