Ellen Quanten nieuwe regiodirecteur Zuid-Nederland bij ’s Heeren Loo

Array

Met ingang van 1 mei 2020 is Ellen Quanten (43) benoemd tot regiodirecteur Zuid-Nederland bij ’s Heeren Loo. Ellen zal na een korte oriëntatie- en inwerkperiode de verantwoordelijkheid als regiodirecteur overnemen van Wim Vonk, regiodirecteur a.i. Rivierenland en van Chantal te Lintelo, waarnemend directeur van regio Zuid. Beide regio’s gaan samen verder onder regio Zuid-Nederland, behalve het deel ‘Auriga’ dat voortaan onder de regio Zuid-Holland Noord valt.


Ellen is nu nog werkzaam bij verzekeraar Allianz als Operations Director Benelux en neemt ervaring mee van zowel maatschappelijke instellingen, commerciële bedrijven als de politiek. Zo is zij acht jaar bestuurder geweest bij de Stichting Maatschappelijke Opvang Midden-Brabant, Traverse. Deze instelling helpt kwetsbare mensen een weg terug te vinden in de maatschappij. Bij de Stichting Doortocht heeft zij zich als directeur beziggehouden met de opvang van en hulpverlening aan daklozen. Verder heeft zij onder meer gewerkt voor het Psychotherapeutische Centrum van GGZ in Breda en als gemeenteraadslid voor D66. 

Ellen: “’s Heeren Loo is een organisatie waarin cliënten, familieleden en medewerkers ondersteund en aangesproken worden op hun mogelijkheden, hun inbreng en toegevoegde waarde. Daar word ik enthousiast van en daar wil ik heel graag in deze directierol een bijdrage aan leveren. Zodat we de prachtige visie: mooi werk voor medewerkers, een goed leven voor cliënten en een duurzaam gezonde organisatie met elkaar waar maken!”

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen