Toegankelijke openbare ruimte voor mensen die slechtziend of blind zijn

De Oogvereniging en het Bartiméus Fonds slaan de handen ineen voor de ontwikkeling en uitvoer van het vijfjarig Programma Toegankelijke Openbare Ruimte. Samen met hun partners Bartiméus, Visio en de Robert Coppes Stichting werken zij binnen dit programma aan projecten die de toegankelijkheid van de openbare ruimte vergroten.

Projecten

In het programma worden allereerst twee projecten uitgewerkt: ‘Alle stationspleinen toegankelijk’ en ‘Houd de lijn vrij!’. Wanneer je een treinreis hebt gemaakt, zoals veel mensen met een visuele beperking doen, is het vinden van de juiste weg naar je uiteindelijke bestemming een hele uitdaging. Deze projecten dragen bij aan betere mobiliteit en veiligheid onderweg.

ZonMw

Uniek aan het Programma is dat, middels een gezamenlijke aanvraag van het Bartiméus Fonds en de Oogvereniging, ZonMw subsidie heeft toegekend voor de verdere ontwikkeling en uitrol van de twee projecten ‘Alle stationspleinen toegankelijk’ en ‘Houd de lijn vrij!’. ZonMW verleent subsidies vanuit het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS).

Samenwerken

De Oogvereniging en het Bartiméus Fonds zien beiden dat samenwerken de beste manier is om grote resultaten te bereiken. Daarom betrekken zij in de projecten die ontwikkeld worden natuurlijk ervaringsdeskundigen en relevante partijen in het oogveld, maar wordt ook de samenwerking gezocht met bijvoorbeeld gemeenten en vervoerders.

Bron: Oogvereniging

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen