Thuisbehandeling met biosimilar beschikbaar voor reumapatiënten

Array

Thuisbehandeling voor chronisch zieken is prettig en zeker nu er nog allerlei maatregelen van kracht zijn in verband met het coronavirus. Voor een groep patiënten met reumatoïde artritis (RA) is er nu een thuisbehandeling met een biosimilar beschikbaar. Een subcutane vorm van biosimilar infliximab is een alternatief voor de infuusbehandeling voor patiënten met reumatoïde artritis in het ziekenhuis.

De subcutane formulering Infliximab, (Remsima® SC) subcutaan is goedgekeurd in de EU voor de behandeling van reumatoïde artritis in combinatie met methotrexaat bij volwassen patiënten met actieve reumatoïde artritis, als de respons op disease-modifying antirheumatic drugs (DMARD’s), zoals methotrexaat onvoldoende is en bij volwassen patiënten met ernstige, actieve en progressieve ziekte die niet eerder behandeld werden met metohotrexaat  of andere DMARD’s.1

Auto-injector

Het middel is beschikbaar in Nederland in de vorm van een voorgevulde pen, een zogenaamde auto-injector en een voorgevulde spuit met naaldbeveiliging. Inmiddels is er ook één zorgverzekeraar die deze thuisbehandeling vergoed. Reumapatiënten die verzekerd zijn  bij CZ kunnen gebruik maken van deze thuisbehandeling.

Door thuisbehandeling hoeven patiënten minder vaak naar het ziekenhuis. Het middel is in deze vorm duurder dan de infuusvorm, maar CZ heeft een afspraak heeft gemaakt met de fabrikant Celltrion Healthcare en hierdoor komen de kosten van een dagbehandeling te vervallen.  

Belangrijke veiligheidsinformatie

Zie de samenvatting van de productkenmerken (eveneens onderdeel van het EPAR) voor de volledige informatie: https://www.ema.europa.eu/en/documents/product-information/remsima-epar-product-information_en.pdf

Bron: CZ & Celltrion Healthcare

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen