Vaccinatie tegen corona: 59 procent wil wel, maar de rest vreest risico’s

Person receiving a vaccine

Zes van de tien mensen (59 procent) willen zich laten inenten tegen corona wanneer er een vaccin beschikbaar is. Dat blijkt uit onderzoek van EenVandaag met ruim 35.000 deelnemers. Maar er is ook veel weerstand. Eén op de zes (18 procent) wil geen inenting en nog eens 23 procent twijfelt. 

Zorgen over bijwerkingen

Voorstanders van vaccinatie willen graag weer leven zonder beperkingen, en ze hopen dat ze groepsimmuniteit kunnen bereiken wanneer zoveel mogelijk mensen een prik halen. Tegenstanders en twijfelaars maken zich zorgen over de bijwerkingen van een vaccin dat nu snel ontwikkeld wordt.
Lees hier meer over hun zorgen en twijfels. 

Verschil tussen jong en oud

Wie wil zich wel in laten enten en wie niet? Dat hangt ervan af aan wie je het vraagt. Er zijn grote verschillen tussen leeftijdsgroepen en tussen mannen en vrouwen. Ouders van kinderen zijn opvallend kritisch.
Lees hier welke groepen zich juist wel of juist niet willen laten vaccineren. 

Meer uitslagen

Vandaag presenteert Gijs Rademaker de uitslagen van dit onderzoek in EenVandaag op radio en tv.
Meer uitslagen staan op de site van EenVandaag. 


Over dit onderzoek

Aan het onderzoek deden 35.685 leden van het EenVandaag Opiniepanel mee. Het onderzoek vond plaats van 19 juni tot 6 juli 2020. 

Het EenVandaag Opiniepanel bestaat uit 70.000 mensen. Zij beantwoorden vragenlijsten op basis van een online onderzoek. De uitslag van de peilingen onder het EenVandaag Opiniepanel zijn na weging representatief voor zes variabelen, namelijk leeftijd, geslacht, opleiding, burgerlijke staat, spreiding over het land en politieke voorkeur gemeten naar de Tweede Kamerverkiezingen van 2017.

Bron: EenVandaag

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.