Europese Commissie selecteert Tilburg University als European University

Array

De Europese Commissie heeft de resultaten bekendgemaakt van de tweede oproep tot het benoemen van ‘Europese universiteiten’, het initiatief van de EU om de universiteiten van de toekomst op te bouwen. Het voorstel van Tilburg University voor de oprichting van een Europese universiteit is een van de selecteerde initiatieven.  

Onder de naam ENGAGE.EU zal Tilburg University met zes vooraanstaande Europese universiteiten gaan samenwerken. De samenwerkende universiteiten hebben meer dan 100.000 studenten en medewerkers. Voortbouwend op een stevige basis in de sociale wetenschappen, zal de alliantie nieuwe onderwijsprogramma’s en formats gaan ontbieden op het gebied van ‘societal change’. Ook een denktank en werkplaatsen die ruimte bieden om ideeën uit te wisselen met maatschappelijke organisaties en overheden zijn in het plan opgenomen.


De internationale samenwerking geeft een impuls aan de internationale mobiliteit van studenten en staf van de universiteiten die in het consortia actief zijn. Consortia krijgen zo’n vijf miljoen euro om de komende drie jaar hun plannen uit te werken.  Koen Becking onderstreept het belang van deze internationale samenwerking:´Deel uitmaken van het ENGAGE-consortium is een manier om onze ambitie als universiteit te realiseren. We willen bijdragen aan het oplossen van complexe maatschappelijke vraagstukken. Dat vraagt nu meer dan ooit om samenwerking en co-creatie. We doen dat in de regio, landelijk en internationaal. We gaan samenwerken met toonaangevende universiteiten in Europa, ondersteund door regionale partners zoals de gemeente Tilburg, PON en Midpoint Brabant. Dit creëert een geweldig platform voor innovaties in het onderwijs, onderzoek en maatschappelijke betrokkenheid.’

Bron: Tilburg University

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen