Thuismonitoring belangrijke pijler ‘nieuwe normaal’ in zorgsector

Array

Coronacrisis draagt bij aan brede acceptatie van op afstand begeleiden patiënten

In de ‘nieuwe normaal’ samenleving wordt thuismonitoring een belangrijk onderdeel van het zorgsysteem. Door thuismonitoring zijn er minder contactmomenten tussen patiënt en medisch professionals nodig. Dit verhoogt niet alleen het gemak voor de patiënt, maar vermindert ook de druk op het zorgstelsel en zorgpersoneel. Hiermee leidt de oplossing tot lagere zorgkosten.

Door digitale oplossingen kunnen we op een snelle en toegankelijke manier bijdragen aan de toch al toenemende zorgvraag voor het op afstand begeleiden van patiënten. Thuismonitoring draagt op een laagdrempelige manier bij aan de vermindering van het aantal ziekenhuisbezoeken. Dat was afgelopen periode noodzakelijk vanwege de coronacrisis, maar óók in de toekomst met een vergrijzende patiëntpopulatie en een toenemend aantal chronisch zieken.”

Thuismonitoring



Het thuismonitoring is praktische voor chronisch zieke patiënten en kan daarnaast worden ingezet voor monitoring tijdens een revalidatietraject, bijvoorbeeld na een hartoperatie. Via het thuismonitoringplatformen kunnen patiënten thuis permanent medisch worden gevolgd door huisartsen en zorginstellingen. De patiënt registreert met verschillende meetinstrumenten, zoals een weegschaal of bloeddrukmeter, de relevante data. De applicatie – beschikbaar op smartphone, tablet of computer- stuurt de informatie vervolgens automatisch door naar het dashboard van de arts. Zo zijn alle medische patiëntgegevens inzichtelijk voor de behandelaar en kan deze de patiënt op afstand volgen en helpen via online gesprekken. Diverse oplossingen maken de snel toenemende stroom van medische data toegankelijk, inzichtelijk en deelbaar.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen