Thuismonitoring belangrijke pijler ‘nieuwe normaal’ in zorgsector

0
733
Woman's face and binary code

Coronacrisis draagt bij aan brede acceptatie van op afstand begeleiden patiënten

In de ‘nieuwe normaal’ samenleving wordt thuismonitoring een belangrijk onderdeel van het zorgsysteem. Het komt dan ook op een logisch moment dat Siemens het thuismonitoring platform ‘MyCare’ heeft toegevoegd aan haar integraal aanbod van digitale oplossingen. Dankzij het platform zijn minder contactmomenten tussen patiënt en medisch professionals nodig. Dit verhoogt niet alleen het gemak voor de patiënt, maar vermindert ook de druk op het zorgstelsel en zorgpersoneel. Hiermee leidt de oplossing tot lagere zorgkosten.

Door digitale oplossingen als deze kan er op een snelle en toegankelijke manier worden bijgedragen aan de toch al toenemende zorgvraag voor het op afstand begeleiden van patiënten. De toepassing draagt op een laagdrempelige manier bij aan de vermindering van het aantal ziekenhuisbezoeken. Dat was afgelopen periode noodzakelijk vanwege de coronacrisis, maar óók in de toekomst met een vergrijzende patiëntpopulatie en een toenemend aantal chronisch zieken.”

Het thuismonitoring platform is ontwikkeld voor chronisch zieke patiënten en kan daarnaast worden ingezet voor monitoring tijdens een revalidatietraject, bijvoorbeeld na een hartoperatie. Via het platform kunnen patiënten thuis permanent medisch worden gevolgd door huisartsen en zorginstellingen. De patiënt registreert met verschillende meetinstrumenten, zoals een weegschaal of bloeddrukmeter, de relevante data. De applicatie – beschikbaar op smartphone, tablet of computer- stuurt de informatie vervolgens automatisch door naar het dashboard van de arts. Zo zijn alle medische patiëntgegevens inzichtelijk voor de behandelaar en kan deze de patiënt op afstand volgen en helpen via online gesprekken.

De diverse oplossingen maken de snel toenemende stroom van medische data toegankelijk, inzichtelijk en deelbaar. Bovendien ondersteunt Siemens artsen maximaal bij de vele beslissingen die worden gemaakt in het zorgtraject van de patiënt met data-gedreven oplossingen zoals digitale simulaties en kunstmatige intelligentie.

Bron: Siemens


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.