Campagne Senioren en Veiligheid: gemeenten kunnen aansluiten

0
856

Er zijn vormen van criminaliteit waar specifiek ouderen regelmatig het slachtoffer van worden. Om de bewustwording hierover onder senioren te vergroten en slachtoffers zoveel mogelijk te voorkomen, start het ministerie van Jen V op 1 september de campagne Senioren en Veiligheid. 

Voor deze campagne wordt samengewerkt met onder andere de ouderenbonden, de politie, het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (CCV), de Fraudehelpdesk, Slachtofferhulp Nederland, banken en de telecomsector. Ook gemeenten zijn uitgenodigd om aan te sluiten bij de campagne.

Filmpjes en webinars

Er worden voorlichtingsfilmpjes gemaakt over 4 verschillende fenomenen: meekijken bij pinnen, babbeltrucs, hulpvraagfraude via WhatsApp en phishing. Elke week staat een van deze fenomenen centraal, waarover het bijbehorende filmpje wordt gelanceerd. Alle partijen besteden dan op hetzelfde moment aandacht aan het betreffende fenomeen via hun eigen communicatiekanalen. Daarnaast wordt elke week een webinar gehouden met experts op het thema van die week, waar ook meer inhoudelijke adviezen en tips worden gedeeld.

Meer informatie en aanmelden

Wilt u meer informatie over de campagne of u als gemeente aanmelden? Stuur dan een mail naar: HighImpactCrimes@minjenv.nl.

Bron: VNG