Kamervragen over ventilatie-voorstel KBO-PCOB

0
1008

Zorg ervoor dat niet alleen de ventilatie op scholen wordt gecheckt, maar ook die in verpleeghuizen. En zorg ervoor dat mensen veel laagdrempeliger en ook thuis getest kunnen worden. Die oproep deed KBO-PCOB aan het kabinet. De SP ging ermee aan de slag en stelde Kamervragen.

Landelijk Coördinatieteam Ventilatie op Scholen uitbreiden


Het Landelijk Coördinatieteam Ventilatie op Scholen, dat onlangs werd opgericht, gaat scholen helpen om minimaal te voldoen aan de bestaande wettelijke normen voor ventilatie. Doel is dat uiteindelijk alle scholen vóór 1 oktober hun ventilatie hebben gecheckt en dat ze contact hebben opgenomen met de lokale GGD als de ventilatie niet goed genoeg blijkt. De GGD geeft advies over de maatregelen die de school vervolgens moet nemen. KBO-PCOB wil dat het takenpakket van het coördinatieteam wordt uitgebreid en ook de ventilatie van verpleeghuizen gecheckt wordt. Manon Vanderkaa, directeur van KBO-PCOB: “In verpleeghuizen verblijven kwetsbare mensen, daar moet de luchtkwaliteit goed zijn. We zijn blij dat de SP dit punt onder de aandacht gebracht van de minister heeft gebracht.”

Thuis testen


De Kamerleden van de SP stelden ook vragen over een andere dringende oproep van KBO-PCOB, namelijk het laagdrempeliger testen van onder meer kwetsbare ouderen die minder mobiel zijn. Manon Vanderkaa: “Een thuiszorgorganisatie in West-Brabant biedt in overleg met de GGD en huisarts vanaf deze week coronatesten aan bij kwetsbare ouderen thuis. Binnen 24 uur is het resultaat bekend. Wij willen dat dit landelijke navolging krijgt”.

Reactie van de minister


De antwoorden van de minister verwachten we over enkele weken. We houden u op de hoogte!

Bron: KBO=PCOB

Vorig artikelHet no-nonsense meditatieboek Iedereen kan mediteren
Volgend artikelDoor dit boek wist ADELE haar lichaam én leven compleet te transformeren
Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg2.0 zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden. Ik studeerde Fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de medische- , farmaceutische industrie en de gezondheidszorg. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. Ik ga jaarlijk naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.