Topsporters zetten sporten met beperking op de agenda

Array

Fonds Gehandicaptensport lanceert samen met NOC*NSF en Nederlandse Loterij de campagne “Accepteer of Doneer”, in aanloop naar de dag van het Inclusief Sporten op dinsdag 22 september tijdens de Nationale Sportweek. In deze campagne wordt via de website accepteerofdoneer.nl sporten met een beperking letterlijk bij heel Nederland in de agenda gezet. Zeven bekende sporters, waaronder Nadine Visser, Celeste Plak en Jeffrey Hoogland, én zeven sporters met een beperking dagen je via verschillende work-outs uit om te ervaren hoe het is om te sporten met een beperking. Accepteer je de work-out met beperking niet, dan moet je doneren!

Sporten met een beperking moet óp de agenda


Door Covid-19 is iedereen dit jaar geconfronteerd met de beperkte mogelijkheden tot sporten. Echter is het voor een grote groep Nederlanders nog steeds niet mogelijk om te sporten, omdat ze een lichamelijke en/of verstandelijke beperking hebben. En daar moet verandering in komen. Daarom dagen Olympische en Paralympische sporters je via een agendaverzoek uit om op dinsdag 22 september tijdens de Nationale Sportweek, te ervaren hoe het is om te sporten met een beperking. Op deze manier zetten we sporten met een beperking niet alleen in de agenda, maar ook óp de agenda.

Bekende sporters ervaren sporten met beperking


Zeven bekende sporters, waaronder Nadine Visser, Celeste Plak en Jeffrey Hoogland zijn de uitdaging aangegaan om te sporten met een beperking en hebben work-outs opgenomen die heel Nederland op 22 september, tijdens de dag van het Inclusief Sporten, mee kan doen. Denk bijvoorbeeld aan Wereldrecordhoudster en Paralympisch sporter Fleur Jong die Europees Kampioen hordelopen Nadine Visser heeft laten ervaren hoe het is om te sporten zonder benen. Zo zegt Nadine Visser:

“Sporten is voor mij altijd vanzelfsprekend geweest, maar voor 1,7 miljoen mensen met een handicap is dit niet vanzelfsprekend. En daar moet verandering in komen. Daarom ben ik een dag met Paralympisch Atlete Fleur Jong opgetrokken, om te ervaren hoe het is om te sporten met een beperking. Wil jij ook ervaren hoe het is? Accepteer dan de work-out van Fleur en mij op accepteerofdoneer.nl en zet het op 22 september in jouw agenda! PS. Accepteer je de work-out niet? Dan moet je doneren!”

Accepteer of Doneer: Samen zetten we sporten met een beperking op de agenda!

Op de website accepteerofdoneer.nl kun je de uitdaging accepteren of doneren. In totaal zijn er zeven sporten en 21 verschillende work-outs opgenomen. Denk aan voetballen zonder zicht of hardlopen zonder benen, waardoor je kan ervaren hoe het is om te sporten met een beperking. Met één druk op de knop staat de door jouw gekozen work-out direct in je agenda op 22 september. Accepteer je de work-out niet, dan moet je doneren!

Bron: Fonds Gehandicaptensport Nederland

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen