Reade benoemt Menno Riemersma als nieuw lid raad van toezicht

De heer Menno Riemersma is per 1 september 2020 benoemd als lid Raad van Toezicht van Reade. Hij volgt Vanessa Hart op die eind 2020 aftreedt omdat zij de maximale zittingstermijn heeft bereikt.

Menno Riemersma is werkzaam als directeur Programma’s bij het Erasmus MC. In deze rol is hij verantwoordelijk voor de vastgoedportefeuille van het Erasmus MC en voor de optimalisatie van diverse bedrijfsvoering processen binnen het academisch ziekenhuis. Daarnaast is hij werkzaam als interim bestuurder bij Holland PTC, een zelfstandig poliklinisch centrum voor protonentherapie, wetenschappelijk onderzoek en onderwijs. Als toezichthouder is Menno – naast de toezichthoudende functie bij Reade – lid raad van toezicht bij De Zevenster en voorzitter raad van commissarissen bij Dermahaven.

 “Reade is een prachtige zorgorganisatie in Amsterdam met een uitstekende reputatie en een lange staat van dienst. De komende jaren staat Reade voor de uitdagende taak om nieuwe huisvesting te realiseren, die het mogelijk maakt haar ambities en innovaties voor de toekomst voor zowel de cliënten als medewerkers mogelijk te maken. En dat in een tijd die ook de nodige financiële uitdagingen voor de zorgsector met zich meebrengt. Ik ben zeer vereerd om vanuit de raad van toezicht hieraan een bijdrage te mogen leveren op basis van de ervaringen die ik de afgelopen jaren heb opgebouwd.”

De huidige Raad van Toezicht bestaat per 1 september 2020 uit zes leden:

NaamFunctieAandachtsgebied
Mevr. mr. Y.E.M.A  Timmerman-Buckvoorzitterjuridisch/bestuurlijk en algemene zaken
Mevr. mr. V.E. Hartvice-voorzitterfinanciën
Mevr. drs. G.A. van Albada – Kuiperslidmedische zaken en cliëntenperspectief
Dhr. prof. dr. J. Kievitlidkwaliteit en veiligheid en cliëntenperspectief
Dhr. drs. A.L.J. Hugenslidfinanciën en huisvesting
Dhr. drs. ing. M. Riemersmalidfinanciën en huisvesting


Reade biedt en ontwikkelt hoogwaardige, specialistische revalidatiegeneeskunde en reumatologie. Reade heeft twee hoofdvestigingen en een groot aantal nevenvestigingen in algemene ziekenhuizen in Amsterdam en omstreken. Ook wordt specialistische zorg aangeboden in diverse scholen voor speciaal onderwijs en gespecialiseerde kinderdagcentra. Door dit netwerk is de organisatie in staat de juiste zorg dichtbij huis van de cliënt aan te bieden. Reade levert daarnaast een onmisbare bijdrage aan de innovatie van de revalidatiegeneeskunde en reumatologie, en speelt een onderscheidende rol op het gebied van wetenschappelijk onderzoek, opleiding en onderwijs. Einddoel is de cliënt in staat te stellen zijn mogelijkheden optimaal te benutten en de best haalbare kwaliteit van leven te bereiken.

Bron: Reade

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen