COVID-19 juist geen reden tot verhoging premie bij arbeidsongeschiktheid van de zorgmedewerker

Het Tulpenfonds, heeft besloten tegen de lijn in van andere aanbieders, de premie van haar arbeidsongeschiktheidsverzekering juist niet te verhogen. Dit waar andere aanbieders hebben aangekondigd hun premies met tussen de 3,75 en 5 procent te gaan verhogen. ‘Omdat de premie voor veel zzp’ers vaak een barrière vormt om een AOV af te sluiten, is het juist nu niet wenselijk premies te gaan verhogen. Door COVID-19 heeft de zorgmedewerker al genoeg problemen aan het hoofd’, aldus Maudie Derks, CEO van Acture Groep en oprichter van het Tulpenfonds.

Derks: ‘Een arbeidsongeschiktheidsverzekering afsluiten is voor veel ondernemers een flinke opgave. Gewoon simpel omdat ze niet meteen zien dat het verstandig is, maar omdat het een kostenpost is. Vandaar dat wij van mening zijn dat je deze verzekering zo laagdrempelig mogelijk moeten maken. Wij willen daarom niet tornen aan ons principe dat je vanaf 50 euro per maand bij ons een verzekering kunt afsluiten. Een prijsverhoging is daarom op dit moment niet aan de orde. De zorgmedewerker heeft het al moeilijk zat.’

Vangnet voor iedereen

Het Tulpenfonds biedt sinds deze maand een vangnet voor elke zelfstandige. Voor wie vertrouwt op de eigen gezondheid (Gezondheidscoach), voor wie vertrouwt op solidariteit van medezelfstandigen (Zelfstandigenfonds) én voor wie een betaalbare verzekering wil. ZZP’ers, die niet voor een arbeidsongeschiktheidsverzekering kunnen of willen kiezen, kunnen bij uitval door ziekte gedurende twee jaar toch een maandelijkse uitkering krijgen van €1.000, €1.500 of €2.000 netto per maand. Of zij kunnen een abonnement nemen op de Gezondheidscoach, een onafhankelijk specialist die zelfstandigen voor een tientje per maand helpt om gezond te blijven en tweemaal per jaar een gezondheidscheck doet.

Het Zelfstandigenfonds, feitelijk een ‘schenkkring’ op basis van solidariteit, kost per deelnemer gemiddeld €30. De actieve ondersteuning van een Gezondheidscoach, inclusief begeleiding bij ziekte, kost per maand €10. De AOV is er vanaf €50.

Bron: Tulpenfonds

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen