Hoge bloeddruk? Helft Nederlandse mannen heeft geen idee

0
821
Human check blood pressure monitor and heart rate monitor with digital pressure gauge. Health care and Medical concept

Jaarlijks meten moet norm worden  

Bijna de helft (44%) van de mannen van 40 tot 60 jaar heeft geen interesse in het meten van de bloeddruk. En dat terwijl maar liefst 1 op de 3 mannen een hoge bloeddruk heeft. Slechts de helft (56%) zegt het afgelopen jaar de bloeddruk te hebben gemeten. Dat percentage moet omhoog, vindt de Hartstichting. Want een hoge bloeddruk verhoogt de kans op een hartinfarct of een beroerte. Daarom start zij vandaag een campagne.
Lees meer in het volledige bericht (onder andere waarom jaarlijks meten nodig is).

  • Meet vanaf je 40ste elk jaar je bloeddruk
  • Bij vrouwen van 40 tot 60 jaar komt een hoge bloeddruk iets minder vaak voor dan bij mannen: 1 op de 4  
  • Mannen leven ongezonder: 60% is niet of beperkt met de eigen gezondheid bezig, bij vrouwen is dat 46%.
  • Meer dan de helft van de volwassen mannen (55%) heeft overgewicht, tegen 45% van de vrouwen[1]. Ook roken zij meer dan vrouwen (25,4% versus 18,1%) en eten per dag meer zout (9,7 gram versus 7,4 gram).

We gingen met onze camera de straat op en vroegen Nederlanders naar hun meetgedrag. Bekijk hier de straatinterviews.

[1] Een BMI hoger dan 25 kg/m2

Vorig artikelFrank Willem Jansen nieuwe voorzitter Medical Delta
Volgend artikelAngela Groothuizen, Wolter Kroes en Jet van Nieuwkerk in actie voor de zorg
Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg2.0 zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden. Ik studeerde Fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de medische- , farmaceutische industrie en de gezondheidszorg. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. Ik ga jaarlijk naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.