Eindelijk hoop voor patiënten met Tinnitus (oorsuizen)

3-5 Miljoen Nederlanders – jong en oud – ervaren geluiden als een piep, ruis of krekels in hun hoofd; tinnitus. De meeste mensen krijgen te horen “Leer er maar mee leven, want daar is niets aan te doen”. Maar fysiotherapeut en tinnitus-expert Sandra Posthumus weet door onderzoek en behandeling van meer dan 650 tinnituspatiënten, dat er vaak wel degelijk iets aan te doen is. Haar visie, nieuwe inzichten, tips en oefeningen heeft ze verwerkt in een uniek boek, om zoveel mogelijk mensen te kunnen helpen.

Stress, ongeval, karakter, internet, postuur en tinnitus

Tinnitus is een overprikkeling van de hersenstam door bijvoorbeeld stress, te weinig rust nemen, een ongeval/trauma of teveel prikkels en heeft niets met kapotte trilhaartjes in het oor te maken. Zelfs je karakter, het internet, voeding en een slechte houding kunnen een rol spelen bij het ontstaan en in stand blijven van tinnitus. Het treft voornamelijk controlefreaks en perfectionisten, die geen ‘nee’ kunnen zeggen en meer aan een ander denken dan aan zichzelf. Dikwijls zijn het slanke tot volslanke mensen.

Tinnitus I – Er is iets aan te doen

De auteur heeft met dit boek de missie om mensen wakker te schudden, dat tinnitus naar de achtergrond of zelfs geheel kan verdwijnen. Haar eigen vader en zoon hebben tinnitus gehad en zelf heeft ze ervaren wat het is om ‘herrie in je hoofd’ te hebben. Door haar jarenlange ervaring met deze doelgroep weet ze als geen ander wat voor impact tinnitus op je leven kan hebben en hoeveel onbegrip er vaak is vanuit de omgeving.#

Info over het boek

Titel van het boek: Tinnitus I Er is iets aan te doen
Auteur: Sandra Posthumus
ISBN: 978-90-9033451-6
Uitgeverij SanTé
Hardcover: 208 pagina’s
Voor tekst, foto’s, illustraties en overzichten: website: www.tinnitus-info.nl

Deze uitgave is beschikbaar in alle fysieke en online boekhandels.
Voor contact met de auteur kunt u een email sturen naar: [email protected]

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen