Careyn organiseert griepvaccinatie voor medewerkers via bustour

Array

In de week van 9 tot en met 13 november organiseert Careyn een speciale griepvaccinatie bustour. Medewerkers en vrijwilligers kunnen vanwege corona-maatregelen niet op zorglocaties terecht om hun jaarlijkse griepprik te halen, maar in een tourbus die naar verschillende locaties toe komt. De busomgeving is coronaproof gemaakt, waardoor de medewerkers op een veilige manier kunnen worden gevaccineerd.

“Het is voor ons als zorgorganisatie belangrijk dat alle medewerkers, cliënten en bewoners veilig en gezond blijven. De griepvaccinatie levert  daar een belangrijke bijdrage aan”, vertelt verzuimspecialist Sylvia Nuis. In de vorige jaren konden medewerkers op de zorglocaties terecht voor de griepprik, maar om COVID-19 besmetting te voorkomen wil Careyn het aantal mensen dat een locatie bezoekt zo veel mogelijk beperken. Dit geldt dus ook voor medewerkers..

De griepvaccinatiecampagne werd vorige jaren aan een externe organisatie uitbesteed, maar wordt dit jaar in eigen beheer gehouden. Nuis: “We zijn op zoek gegaan naar een mobiele coronaproof oplossing, waarbij er voldoende afstand tot elkaar kan worden gehouden. Zo kwamen we op het idee van een tourbus.”

Bushalte Vaccinatiepost

In de bus zijn banken verwijderd zodat er ruimte ontstaat voor drie prikpunten. Aangemelde medewerkers worden uitgenodigd voor een bepaald tijdslot. Bij aankomst moeten ze hun handen bij de ingang ontsmetten en zijn verplicht een mondmasker te dragen. Binnenin de bus is er sprake van eenrichtingsverkeer en de vaccin-medewerkers dragen beschermende kleding. “Voor de bus zijn we bij Koninklijke Beuk Tours uitgekomen. Zij waren direct heel enthousiast en hebben vooral meegedacht in de coronaproof ombouw”, aldus Nuis.

De bus zal van maandag 9 tot en met vrijdag 13 november langs geselecteerde locaties in de regio’s Utrecht-Stad, Utrecht-West, DWO-NWN, Zuid-Hollandse Eilanden en Breda (Jong JGZ-locaties) touren.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen