Amphia en Erasmus MC werken samen voor beste patiëntenzorg

0
817
BREDA Amphia Molengracht Ondertekening samenwerking Erasmus MC en Amphia

Amphia in Breda en Erasmus MC in Rotterdam willen de beste zorg bieden en bijdragen aan de gezondheid en de zorgopgave waar Zuid West Nederland voor staat. Daarom is vandaag een samenwerkingsovereenkomst getekend. Op vele zorggebieden werken specialisten in Amphia en Erasmus MC al nauw samen. Met de overeenkomst worden die samenwerkingsverbanden bekrachtigd en ontstaan er kansen op het gebied van patiëntenzorg, onderzoek en onderwijs.

De komende jaren zorgt een groeiende zorgvraag en een toenemende complexiteit van deze vraag voor een grote maatschappelijke uitdaging. Vergrijzing, toename van het aantal mensen met één of meer chronische ziekten, aandacht voor duurzaamheid, een veranderende kijk op gezondheid en een pandemie als COVID-19 spelen daarbij een rol. Daarnaast zullen technologische innovaties zoals robotica, e-Health, gepersonaliseerde medicijnen, nanotechnologie en andere ontwikkelingen invloed hebben op de ontwikkeling van de zorg.

Het initiatief voor de verdere ontwikkeling van de samenwerking is genomen door de artsen van de beide ziekenhuizen. “Veel specialismen werken al samen. Door de samenwerking kunnen we elkaar blijven  versterken en voorop blijven lopen op  het gebied van zorgkwaliteit, ontwikkeling en technologie”, aldus Remco Djamin, voorzitter Medisch Specialistisch Bedrijf Amphia. Clemens Dirven, voorzitter Stafconvent Erasmus MC, geeft aan dat patiënten onder andere vaker dicht bij huis geholpen kunnen worden door optimaal samenwerken in de zorgketen.

Olof Suttorp, voorzitter Raad van Bestuur Amphia: “Om de kwaliteit van de zorg op een hoog niveau te houden, ook in tijden van een pandemie, is samenwerken noodzakelijk. Uitwisselen van kennis en kunde binnen een netwerk van professionals vergroot de expertise en biedt ruimte voor specialisatie.” Zijn collega Ernst Kuipers van het Erasmus MC vult aan: “Amphia en Erasmus MC voelen zich verantwoordelijk voor betaalbare en toegankelijke zorg in de regio en dragen hiertoe graag bij aan oplossingen.

Bron: Erasmus MC

Vorig artikelNoord-Holland krijgt eerste Vondelingenkamer
Volgend artikel‘Belangrijke stappen om je sport- en beweeggedrag aan te passen’
Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg2.0 zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden. Ik studeerde Fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de medische- , farmaceutische industrie en de gezondheidszorg. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. Ik ga jaarlijk naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.