Zorgkantoren blij met aangekondigde wetswijziging verruiming Wlz

0
1035

In een debat met de Tweede Kamer op 11 november over onder meer langer thuis wonen liet minister De Jonge weten dat hij werkt aan een wetswijziging voor verruiming van de Wet langdurige zorg. Zorgkantoren pleiten hiervoor al langer en zijn verheugd dat de minister hiermee aan de slag gaat. Zorgverzekeraars en zorgkantoren denken graag mee met het ministerie over de uitwerking van de wetswijziging. Zij hopen op een spoedige uitwerking en invoering. 

Ruimere rol cliëntondersteuning

Met de wijziging krijgen de zorgkantoren meer ruimte om bij te dragen aan goede en toekomstgerichte zorg. Zij kunnen een ruimere rol nemen bij de cliëntondersteuning voor mensen die nog geen Wlz-indicatie hebben. De praktijk wijst uit dat mensen die in aanmerking komen voor een Wlz-indicatie, veel baat hebben bij vroegtijdige clientondersteuning waardoor zij geholpen worden bij het maken van de juiste keuzes.

Preventie


Zorgverzekeraars en zorgkantoren krijgen daarnaast de ruimte voor domeinoverstijgende financiering waarmee zij met elkaar en met gemeenten samen kunnen werken aan maatschappelijke opgaven waaronder preventie. 

Bron: ZN

Vorig artikelMeer lachgasvergiftigingen in 2019
Volgend artikelIkazia winnaar Elsevier onderzoek beste ziekenhuizen 2020
Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg2.0 zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden. Ik studeerde Fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de medische- , farmaceutische industrie en de gezondheidszorg. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. Ik ga jaarlijk naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.