Ikazia winnaar Elsevier onderzoek beste ziekenhuizen 2020

Het Ikazia Ziekenhuis mag zich één van de trotse winnaars noemen in het onderzoek ‘Beste ziekenhuizen 2020’. Jaarlijks vergelijkt Elsevier alle ziekenhuizen van Nederland. Ikazia is volgens het onderzoek een van de dertien ziekenhuizen die op de veiligste, effectiefste en meest patiëntgerichte manier zorg levert. Het Rotterdamse ziekenhuis krijgt vier bollen in 2020, de hoogst mogelijke score. Ikazia is het enige ziekenhuis dat in een jaar tijd met drie bollen vooruit is gegaan.   

In het jaarlijkse onderzoek zijn 73 ziekenhuizen onderzocht en zijn gegevens gebruikt van 2019. Het oordeel per onderdeel wordt uitgedrukt in bolletjes. ?De bolletjes laten zien hoe een ziekenhuis scoort ten opzichte van het gemiddelde voor alle ziekenhuizen. Eén of twee bolletjes betekent dat het ziekenhuis veel lager of lager scoort dan het landelijk gemiddelde. Drie of vier bolletjes staat voor hoger of veel hoger.

Algemeen directeur de heer Kievit: “We zijn uiterst tevreden met dit resultaat. Het bevestigt de goede kwaliteit en patiëntgerichte zorg waar wij voor staan. Dit wordt mogelijk gemaakt door het vertrouwen van onze patiënten en de inzet van onze medewerkers, medisch specialisten en vrijwilligers, waarvoor allen hartelijk dank.?”

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen